Τρίτη, Ιουλίου 18

Απλά και καθαρά - ευκολονόητα για όλους μας.


Vassilis Viliardos

Απλά και καθαρά - ευκολονόητα για όλους μας.
«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ευρίσκονται για μοίρασμα μόνο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνική κυριαρχία - ούτε τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε τουρκική κυριαρχία. Αυτό σημαίνει ότι από ένα συμβιβασμό, ακόμη και από τον πιο ευνοϊκό, η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει - ενώ η Τουρκία μόνο να κερδίσει.
Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πρακτικά ότι, κάθε ελληνική υποχώρηση είναι απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων ή εθνικής κυριαρχίας - ενώ κάθε τουρκική υποχώρηση, είναι υποχώρηση από αυθαίρετες επεκτατικές διεκδικήσεις. Για όλα αυτά ακριβώς, θα έπρεπε η πρόσφατη σχετική συνέντευξη του πρωθυπουργού να είχε σημάνει εθνικό συναγερμό - κάτι που δεν συνέβη.
Τέλος, ουσιαστικά οι Τούρκοι επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - χρησιμοποιώντας ως όπλο το φοβικό σύνδρομο της κυβέρνησης».
Θα συμβεί αλήθεια; Είναι το πιθανότερο σενάριο - με μεσολαβητές τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Θα το αποδεχθούν οι Πολίτες, όπως αποδέχθηκαν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις; Θα φανεί στην πράξη. Θα είναι το τέλος των τουρκικών διεκδικήσεων; Φυσικά όχι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .