Δευτέρα, Ιουλίου 24

ΓΣΕΕ: Τα δυστυχήματα σε Πάτρα και Χαλκίδα τραγική εικόνα μιας ασύδοτης και παραβατικής αγοράς εργασίας

 «Απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, για τον άδικο χαμό του 46χρονου διανομέα στη Χαλκίδα»

ΓΣΕΕ: Τα δυστυχήματα σε Πάτρα και Χαλκίδα τραγική εικόνα μιας ασύδοτης και παραβατικής αγοράς εργασίας

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στην Πάτρα, μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην είσοδο της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 10, απαιτεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με ανακοίνωσή της.

Για την ομοσπονδία τα ερωτήματα είναι πολλά και δυστυχώς δεν απαντήθηκαν από την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για το γεγονός ότι ημέρα Κυριακή και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες γίνονταν εργασίες στη γέφυρα. Πολλά ερωτήματα προκύπτουν και για τα μέτρα ασφαλείας με δεδομένο το γεγονός ότι όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων

Έργου δύο ημέρες πριν το δυστύχημα είχαν επισκεφτεί το σημείο συνάδελφοί του κλαδικού σωματείου για να καταγγείλουν θέματα υγείας και ασφάλειας απέναντι στην εταιρεία και στους υπεργολάβους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, για τον άδικο χαμό του 46χρονου διανομέα στη Χαλκίδα, ο οποίος κατέληξε από θερμοπληξία εν ώρα εργασίας. Η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο έχει γίνει πλέον κανονικότητα, με το ΣΕΠΕ για ακόμη μία φορά να είναι αδύναμο και ανίκανο να ανταπεξέλθει στο ρόλο του. Μιλάμε για έναν κλάδο, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια μετράει ένα νεκρό κάθε μήνα και εκατοντάδες τραυματίες συναδέλφους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο.

«Οι καταγγελίες τόσο για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε συγκεκριμένους χώρους δουλειάς, όσο και για την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών έχουν γίνει κατ’ επανάληψη, φαίνεται όμως ότι συνεχίζουν δυστυχώς να μην υπάρχουν ευήκοα ώτα», καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .