Δευτέρα, Ιουλίου 31

Τι ειναι ενδοδοντολογος και ποια η δουλεια του


Τι ειναι ενδοδοντολογος και ποια η δουλεια του

Ο Ενδοδοντολόγος είναι ο οδοντίατρος που έχει εξειδικευτεί στο να σώζει τα δόντια κάνοντας ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). Όπως το λέει και η λέξη ο ενδοδοντολόγος είναι αυτός που ασχολείται με το εσωτερικό τμήμα του δοντιού. Όλοι οι οδοντίατροι έχουν εκπαιδευτεί στο να κάνουν διάγνωση και ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις). Παρ’όλα αυτά κάποια

δόντια μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολα και στη διάγνωση και στη θεραπεία τους. Γι αυτό το λόγο μπορεί να σας έχουν παραπέμψει σε έναν ειδικό ενδοδοντολόγο.

Εκτός από την οδοντιατρική σχολή οι ενδοδοντολόγοι έχουν τουλάχιστον 2 χρόνια παραπάνω εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς τους μαθαίνουν ειδικές τεχνικές για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο δύσκολων περιπτώσεων. Γι αυτούς τους λόγους πολλοί οδοντίατροι επιλέγουν να παραπέμψουν τους ασθενείς τους σε έναν ενδοδοντολόγο.

Ενδοδοντολόγος είναι ένας εξειδικευμένος Οδοντίατρος με περαιτέρω Πανεπιστημιακή εκπαίδευση τουλάχιστον για δύο χρόνια και έχει εξειδικευτεί στη πρόληψη, την διάγνωση και θεραπεία των νόσων του πολφού και των περιακρορριζικών βλαβών. Η θεραπεία την οποία παρέχει ονομάζεται ενδοδοντική θεραπεία, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως "απονεύρωση".

Ο Ενδοδοντολόγος έχοντας την ειδική εκπαίδευση, πείρα και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις δυσκολότερες και ιδιάζουσες  περιπτώσεις.

Ο Γενικός Οδοντίατρος ή ο Οδοντίατρος άλλης εξειδίκευσης είναι εκείνος ο οποίος θα κρίνει και θα αποφασίσει εάν η περίπτωση πρέπει να παραπεμφθεί στον ειδικό Ενδοδοντολόγο. Η απόφαση του θα βασισθεί στην διαγνωστική και θεραπευτική δυσκολία της περιπτώσεως, την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου δοντιού για το σχέδιο θεραπείας που έχει επιλέξει και στις δικές του ικανότητες και δεξιότητες.

Η απόφασή του να παραπέμψει τον ασθενή του στον ειδικό, αναδεικνύει την υπευθυνότητα του, βάζοντας σαν κυρίως μέλημα και προτεραιότητα, την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενούς του.

 http://aponevrosi.com/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .