Παρασκευή, Ιουλίου 21

Με τον τρόπο που τον «βόλεψε» ερμήνευσε τις παραχωρήσεις στους Τούρκους ο Γεραπετρίτης

 «Θα γίνουν υποχωρήσεις αλλά όχι σε θέματα κυριαρχίας»

Τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί… και τελικά ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο τις προαναγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί υποχωρήσεων στην Τουρκία, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε στη Βουλή, ο Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι η «η εθνική κυριαρχία είναι αναφαίρετη και δεν επιδέχεται παραχώρησης ή συρρίκνωσης», λέγοντας ότι η διαφορά μας

με την Τουρκία αφορά την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Ουδέποτε ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή θα μπορούσε να συναινέσει σε θέση η οποία θα μπορούσε να υποβαθμίσει την εθνική μας γραμμή και τα εθνικά μας συμφέροντα» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχτηκε στη Βουλή, για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί υποχωρήσεων.

Μάλιστα, δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει απόκλιση από αρχικές θέσεις αλλά αυτή δεν θα αφορά υποχώρηση την κυριαρχία: «Όταν ξεκινάμε έχουμε κάποιες αρχικές θέσεις. Μπορεί να υπάρξει απόκλιση από βασικές θέσεις αλλά δεν θα αφορά υποχώρηση από την αρχική γραμμή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά σε κυριαρχία» απάντησε και σημείωσε ότι θα ενημερώσει τα κόμματα την ερχόμενη Παρασκευή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .