Παρασκευή, Ιουλίου 21

Γιατί σιωπούν για τα ελληνοτουρκικά οι πρώην πρωθυπουργοί;

Η ανάδειξη ενός πολιτικού στην πρωθυπουργία, είναι η ανώτατη δυνατή εκδήλωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τους πολίτες.

Του εκχωρούν την τύχη της χώρας για τέσσερα χρόνια και αυτό του δημιουργεί ισόβιες δεσμεύσεις, ακόμη και αν, εν τω μεταξύ, οι πολίτες τον έχουν καταψηφίσει.

Αυτή την περίοδο η επικαιρότητα αναδεικνύει ότι ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατίθεται να δεχθεί υποχωρήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο -με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Γιατί ακριβώς μιλάμε, θα προκύψει σύντομα. Και εκτός από την ευθύνη των βουλευτών, των πολιτών και των κομμάτων θα μετρηθεί και η ευθύνη των πέντε πρώην πρωθυπουργών.

Ο δέσμευσή τους ότι δεν θα παραδώσουν σπιθαμή εδάφους – που συμπεριλαμβάνει εκτός από την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα -μένει ενεργή, όσο και αν έχουν απομακρυνθεί από την εξουσία.

Εν ενέργεια βουλευτές οι Γ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας, εκτός Κοινοβουλίου ο Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής, δεν είναι νοητό ότι θα αφήσουν τα πράγματα θα εξελιχθούν χωρίς να πάρουν θέση – και να κριθούν.

Από την ώρα που υπήρξαν Πρωθυπουργοί, τους αφορά η τύχη της Ελλάδας, ιδίως αν τα συμφέροντά της βγουν σε διατίμηση.

Πηγή: ieidiseis.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/giati-siopoun-gia-ta-ellinotourkika-oi-proin-prothypourgoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .