Σάββατο, Ιουλίου 29

Δουλέψτε λίγο επιτέλους


Χρήστος Μπολώσης Χρήστος Μπολώσης

Έχω ένα αυτοκίνητο 31 ετών. Εδώ και 6-7 χρόνια, όποτε το πάω στην αντιπροσωπεία για σέρβις, η επωδός των τεχνικών είναι η ίδια: «Θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να το αλλάξετε. Πάλιωσε πια».

Όμως, ελλείψει χρημάτων, αναβάλλω για αργότερα την αλλαγή. Και αυτό μεν αφορά εμένα και εγώ θα υποστώ τις συνέπειες, αν ξαφνικά διαλυθεί στον δρόμο.

Ωστόσο, εκείνα τα σχεδόν 50χρονα Canadair, τα οποία ασυνείδητοι υπεύθυνοι έβγαζαν να σβήσουν φωτιές, ήταν βέβαιο πως θα στοιχίσουν ζωές ηρώων. Και στοίχισαν.

Τι θα μας πουν τώρα οι επιτελικοί; Ότι φταίει η κλιματική αλλαγή; Μια τα τρένα, μια τα πυροσβεστικά, όλη η αρχαιολογία αποδεκατίζει ζωές κι εμάς μάς φταίει η κλιματική αλλαγή.
Όμως οι ήρωες δεν γυρίζουν πίσω.

Το ερώτημα είναι πότε θα ξυπνήσουν οι αρμόδιοι, θα πάψουν να μας ταΐζουν κουτόχορτο (κι εμείς, σε ποσοστό 40%, να το τρώμε αδιαμαρτύρητα) και θα κάνουν επιτέλους ενός παρά δουλειά, αφήνοντας τα ψέματα του στιλ «είμαστε πανέτοιμοι», ενώ όλοι ξέρουμε ότι είμαστε ξεβράκωτοι και στηριζόμαστε σε μουσειακό είδος πυροσβεστικών, τα οποία αγοράστηκαν το 1971.

Δουλέψτε λίγο σοβαρά επιτέλους, ρε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .