Παρασκευή, Ιουλίου 21

Στο φως η εισαγγελική πρόταση για τη φρίκη του Κολωνού

Ο ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΜΙΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ
Στο φως η εισαγγελική πρόταση για τη φρίκη του Κολωνού

Ο πεντάμηνος εφιάλτης της 12χρονης στον Κολωνό (Απρίλιος 2022 - Αύγουστος 2022 ) περιγράφεται καρέ - καρέ στην εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο που αποκαλύπτει η «Ζούγκλα».

Μία πρόταση που αποκαλύπτει τη δράση του Μίχου, του δεύτερου μαστροπού, των «πελατών» αλλά και της μητέρας.

«Διαφήμιζε» το «εμπόρευμά του»

Ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος είναι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο βιαστής της 12χρονης, ο προαγωγός που την εκβιάζει και την απειλεί για όλα .Η αρχή θα γίνει στο υπόγειο του καταστήματός του τον Απρίλιο του 2022 όπου την παρενοχλεί σεξουαλικά για πρώτη φορά.

«Στην επόμενη μετάβαση της μικρής στο κατάστημά του ο Μίχος δεν θα παραμείνει μόνο στο επίπεδο των «χειροποίητων» γενετήσιων πράξεων αλλά τη φορά αυτή με τη χρήση απειλών ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της, ότι θα διαδώσει στην περιοχή του Κολωνού προς διασυρμό της ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά και με την απειλητική επίδειξη σε αυτή όπλων (πιστολιού και μαχαιριών) που κατείχε κατάφερε να κάμψει και πάλι την αντίσταση της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί την εις βάρος της τέλεση τη φορά αυτή κατά φύση συνουσίας. Ο ίδιος εξέφρασε επιθυμία και για περαιτέρω περιπτύξεις τις οποίες όμως δεν πραγματοποίησε. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό θα επαναληφθεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές και ρόλους σχεδόν όποτε η ανήλικη επισκεπτόταν το επόμενο χρονικό διάστημα το κατάστημά του. Καθ' ομολογίαν του δε (των συνευρέσεων αρνούμενος τη βία) τουλάχιστον 3 με 4 φορές ακόμα ως τα μέσα Αυγούστου του 2022.

«Ατυχώς όμως ο Μίχος δεν περιορίστηκε μόνο στη βίαιη ικανοποίηση των ατομικών του σεξουαλικών ορέξεων με θύμα την 12χρονη. Επιπλέον, άμεσα αφότου τη διέφθειρε απεργάστηκε σχέδιο εκμετάλλευσης  της προς ιδίον οικονομικό του όφελος με την εξώθηση της στην πορνεία και την άντληση εσόδων από την παροχή των ερωτικών της υπηρεσιών προς τρίτους. Προς τούτο χρησιμοποίησε αρχικά τη διαδικτυακή εφαρμογή blindchat.gr. Ο Μίχος χρησιμοποιώντας τις τηλεφωνικές συνδέσεις με αριθμούς 69……6 και 69……9  που ανήκαν στην ανήλικη δημιούργησε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ένα λογαριασμό με προφίλ της τελευταίας  στο οποίο μπορούσε να συνδέεται και από δικές του συσκευές κινητού τηλεφώνου. Την ίδια δε εφαρμογή είχε εγκαταστήσει και στο κινητό της τηλέφωνο. Εκεί την εμφάνιζε (παριστάνοντας την ίδια)  ως ηλικίας 16-17 ετών και διαθέσιμη προς ερωτική συνεύρεση με αντίτιμο 50-70 ευρώ με τόπο συνάντησης το σταθμό του μετρό Σεπόλια. Ανέφερε δε και συνοπτική περιγραφή  της εμφάνισής της».

Η επικοινωνία σύμφωνα με τα στοιχεία γίνονταν στη συνέχεια μέσω viber και what's up με το Μίχο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά να στέλνει στους υποψήφιους «πελάτες» τα ερωτικού περιεχομένου βίντεο και τις γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης προς διαφήμιση του «εμπορεύματός» του. Στη συνέχεια κανόνιζε τα ραντεβού και πίεζε το κορίτσι να τα κάνει.

«Η σχετική διαδικασία της ώθησης της μικρής στην πορνεία από τον προαγωγό της είχε ως εξής: Ο Μίχος κατέληγε σε συμφωνία με τους άγνωστους τρίτους πελάτες για την ερωτική συνάντηση μαζί της και έκλεινε το σχετικό «ραντεβού» προς τούτο, συνήθως σε ακάλυπτο χώρο της περιοχής κοντά στο σταθμό μετρό των Σεπολίων. Εν συνεχεία ο ίδιος την ενημέρωνε για τη συνάντηση και την οδηγούσε με το όχημά του στο σημείο. Από εκεί οι προσερχόμενοι με αυτοκίνητο εκεί «πελάτες» κινούνταν προς απόμερο μέρος της ίδιας περιοχής  που είχε καθορίσει ο προαγωγός του παιδιού, εκεί δε συνευρίσκονταν μαζί του εντός του οχήματός τους και του κατέβαλαν την προσυμφωνηθείσα αμοιβή».

Μικρό ποσό όπως αναφέρεται το έδινε και στη μικρή ενώ την πήγε και σε οίκο ανοχής στην οδό Κασσάνδρας.

«Με αυτή την τακτική η 12χρονη υποχρεώθηκε να συναντήσει στα πλαίσια της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης και της χρήσης της από το Μίχο και τρίτους ως «σκεύος ηδονής».

«Η διάδοση στους γείτονες»

Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για σεξουαλική εμπορευματοποίηση του παιδιού ενώ περιγράφει ότι ο Μίχος άρχισε να προωθεί το κορίτσι και στη γειτονιά.

«Συνέλαβε και υλοποίησε άμεσα το εναλλακτικό ανάλογης εκμετάλλευσής της «τοπικής» αυτή τη φορά εμβέλειας. Ειδικότερα αυτός διέρρευσε σε διάφορους καταρχήν γνωστούς του στην ευρύτερη γειτονιά όπου κατοικούσε η μικρή και βρισκόταν το κατάστημά του τη διαθεσιμότητά του για γενετήσιες απολαύσεις έναντι αμοιβής κατόπιν συνεννόησης μαζί του. Η σχετική  «είδηση» δεν άργησε να διαδοθεί  στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι είτε απευθύνονταν στο Μίχο για τη διευθέτηση της «υπόθεσης» είτε ο ίδιος έστελνε τη μικρή σε αυτούς με την εντολή να αυτοπροταθεί ως επ' αμοιβή διαθέσιμη για ακόλαστες πράξεις μαζί τους».

«Η μητέρα πίεζε διαρκώς και αφόρητα το 12χρονο παιδί της να της φέρνει χρήματα»

Η εισαγγελική πρόταση για την μητέρα της 12χρονης είναι καταπέλτης:

«Η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρές στερήσεις παρά τη συνδρομή στη διαβίωση τους εκ μέρους της μητέρας του πατέρα (και σε μικρότερο βαθμό εκείνης της μητέρας ) που φιλοξενούσε και τα μεγαλύτερα εγγόνια της στην οικία της. Πιθανότητα λόγω της ένδειας που αντιμετώπιζε η πολυμελής οικογένειά της, η μητέρα επέβαλε με διαρκείς επίμονες πιέσεις την κατά το έτος 2022 ηλικίας 12 ετών κόρη να επιδοθεί στην επαιτεία στην πέριξ της οικίας της περιοχής Κολωνού και Σεπολίων όπου η κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση ήταν ευρύτερα γνωστή, προς συλλογή χρημάτων και παράδοσή τους στη μητέρα της, η οποία την πίεζε υπέρμετρα προς τούτο.

Σημειωτέον ότι γενικώς οι γονείς της μικρής επεδείκνυαν τουλάχιστον πλημμελή εποπτεία για το πρόσωπό της και όλως επιεικώς περιορισμένο ενδιαφέρον και διάθεση για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς της αφού η φοίτηση της στο σχολείο (όπως και των άλλων παιδιών του ζεύγους) δεν ήταν αδιάλειπτη αλλά με πολλές απουσίες και αυτή εν γνώσει τους απουσίαζε καθημερινά (και βραδινές ώρες) από την οικία της (4-5 ώρες από 19:00 -23:00 ή έως 00 :00 το καλοκαίρι .Και τούτο σε βιοτικά υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας με υψηλή επικινδυνότητα και εγκληματικότητα».

 https://www.zougla.gr/greece/article/sto-fos-i-isageliki-protasi-gia-ti-friki-tou-kolonou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .