Σάββατο, Ιουλίου 29

Να καρατομηθούν όλοι μαζί

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 111 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ--Η Ελλάδα είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και χρόνια στον αυτόματο πιλότο.
Να καρατομηθούν όλοι μαζί

Ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης που απομακρύνθηκε έχει τις ίδιες ευθύνες με όλους τους προκατόχους του. Ευθύνεται όσο και ο Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών, για τις πυρκαγιές της Εύβοιας, για την πτώση του canadair. Όσο παράδοξο και εάν ακούγεται κάτι τέτοιο είναι δυστυχώς αληθές.

Η Ελλάδα είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και χρόνια στον αυτόματο πιλότο. Χωρίς προγραμματισμό, τάξη, συνέπεια, σοβαρότητα. Σε έναν σαθρό μηχανισμό του αυτοσχεδιασμού και της προχειρότητας. Η τραγωδία των Τεμπών θα μπορούσε να συμβεί και επί των ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα. Έλαχε στον Μητσοτάκη.

Η τραγωδία στο Μάτι το ίδιο. Θα μπορούσε να συμπέσει με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκυριακά χρεώνονται οι τραγωδίες στον έναν ή τον άλλον διαχειριστή της Εξουσίας. Το γνωρίζουν οι ίδιοι ακόμα κι όταν φορτώνουν τις ευθύνες για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο ένας στον άλλον. Τα θεμέλια της ασφάλειας του τόπου είναι σάπια. Ό,τι κι αν χτίσεις θα καταρρεύσει. Ρώσικη ρουλέτα με δύο λόγια. 

Απτό παράδειγμα  η απίστευτη καταστροφή της Νέας Αγχιάλου από τις εκρήξεις των βλημάτων στο στρατόπεδο Καράμπα. Από καθαρή τύχη γλύτωσε ο πληθυσμός στην περιοχή και δεν μεταδόθηκε η φωτιά σε βαριά εκρηκτικά υλικά.

Η στιγμή της έκρηξης:

Από καθαρή τύχη γλύτωσε ο πληθυσμός στην περιοχή και δεν μεταδόθηκε η φωτιά σε βαριά εκρηκτικά υλικά.


 

 

Η «Ζούγκλα» επισκέφτηκε το στρατόπεδο. Φωτογράφισε τα πάντα. Κανένας δεν εμπόδισε τους συνεργάτες μας. Ούτε καν τους αντιλήφθηκε. Σήκωσαν και drone κάποια στιγμή για να δουν αντιδράσεις… τίποτα.

Ας μάθουν λοιπόν τι έφταιξε, επειδή σίγουρα αναζητούν ακόμα τα αίτια. Ας πληροφορηθούν ότι ο Διοικητής που καρατόμησαν ευθύνεται όσο και οι υπόλοιποι. Δεν θα ασχοληθούμε με την πυροσβεστική της οποίας οι δυνάμεις ήταν διάσπαρτες και ασυντόνιστες. Θα δείξουμε για ποιον λόγο ένα στρατόπεδο πυρομαχικών νατοϊκών προδιαγραφών ακόμα και χωρίς πυροσβέστες δεν έπρεπε ούτε κατ´ ελάχιστο να μπει σε τέτοια περιπέτεια.                                   

Η πίσω πλευρά του στρατοπέδου συνορεύει με βουνό. Υπάρχει ένας σκουριασμένος φράχτης ενός χιλιομέτρου περίπου. Οι ευφυείς υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πυρομαχικών, αποψίλωναν επιμελώς τους διαδρόμους γύρω από τα τολ και πλημμελώς το κυρίως στρατόπεδο (φαίνεται από την καύσιμη ύλη) στο φωτογραφικό υλικό μας. Την πίσω πλευρά όμως του στρατοπέδου την είχαν εγκαταλείψει στην τύχη της.

Δάσος το πίσω μέρος του στρατοπέδου
Δάσος το πίσω μέρος του στρατοπέδου

Δέντρα, πουρνάρια, βάτα, χόρτα και ό,τι άλλη καύσιμη ύλη μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου ξεκινούσε από τον φράχτη για να απλωθεί στο βουνό. Ένα χάος, ένα μαύρο χάλι στην κυριολεξία με την ανόητη αλλά επικίνδυνη λογική καραβανά «οι δικές μου ευθύνες τελειώνουν στον φράχτη».

Ο χάρτης του στρατοπέδου
Ο χάρτης του στρατοπέδου

Η φωτιά και το θερμικό κύμα όμως δεν υπακούουν στην λογική των ευθυνών μέχρι τον φράχτη και ιδού τα αποτελέσματα. Τώρα πλέον το στρατόπεδο είναι ασφαλές… Η φωτιά δημιούργησε την αντιπυρική ζώνη που δεν σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του στρατοπέδου να δημιουργήσουν.

Μέχρι την επόμενη πυρκαγιά όποτε την ευνοήσουν οι συνθήκες και αφού τα δέντρα και τα χόρτα θα έχουν αναπτυχθεί εκ νέου. Εκτός και αν κάποιος υπεύθυνος από όσους μας διαβάζουν αντί να καρατομήσει τον Διοικητή τον πάρει από το χέρι και του πει:

«Εδώ έχουμε έναν φράχτη ενός χιλιομέτρου με δάσος πίσω του. Εάν πιάσει φωτιά καταστραφήκαμε. Εσύ θα χάσεις τα γαλόνια σου και η Ελλάδα τη Νέα Αγχίαλο. Πάρε λοιπόν τις μπουλντόζες σου, δημιούργησε μια μεγάλου πλάτους αντιπυρική ζώνη, ζήτησε από το υδροκέφαλο κράτος να σου βάλει και μπεκ αυτόματης κατάσβεσης στα όρια με το δάσος και μετά ασχολήσου με τα υπόλοιπα».

Για να κοιμούνται ήσυχοι οι κάτοικοι του Βόλου ότι δεν θα γίνουν αστροναύτες ένα πρωί και οι Έλληνες πολίτες ότι η χώρα διαθέτει σοβαρό αμυντικό μηχανισμό. Υπάρχει και μία άλλη λεπτομέρεια που υπεισέρχεται σε αυτό το σημείο μαζί με την έλλειψη κοινής λογικής. Η αξιοκρατία.

Ένας πρώην επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ και σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι υπεύθυνος για μια σειρά αξιωματικών του λούσου, του πούρου και του ουίσκι. Εκεί εξαντλούνται τα ενδιαφέροντα της και οι επαΐοντες χαμογελούν τούτη την ώρα διαβάζοντας αυτές τις γραμμές.

 https://www.zougla.gr/greece/article/na-karatomi8oun-oli-mazi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .