Τετάρτη, Αυγούστου 16

Πόσες θερμίδες έχει: Σοκολάτα γάλακτος (100 γρ.);

Η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό και εθισμό

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η σοκολάτα θεωρούνταν σαν μια από τις κύριες αιτίες για πρόκληση βλαβών στα δόντια (τερηδόνα) και την εκδήλωση ακμής στο πρόσωπο.

Έρευνες έδειξαν ότι δεν είναι υπεύθυνη η σοκολάτα ακριβώς για την ακμή και τα σπυράκια.

Υπεύθυνες είναι κάποιες επιπρόσθετες ουσίες που περιέχει προκειμένου να γίνει πιο γευστική και απολαυστική, όπως η ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και άλλοι υδατάνθρακες.

Η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό και εθισμό, με πιο επιρρεπείς στην κατανάλωσή της τις γυναίκες.

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; Όταν τρώμε γλυκά και τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, συμπεριλαμβανομένης της σοκολάτας, εκκρίνεται η γνωστή πλέον ''ορμόνη της ευτυχίας'', σεροτονίνη.

Αυτός είναι και ο λόγος που η σοκολάτα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν τα έντονα συμπτώματα πριν από την εμμηνόρροια ή κατά τη διάρκειά της.

Η σοκολάτα περιέχει πολλά βιολογικά ενεργά συστατικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συμπεριφορές όμοιες με εκείνες εθιστικών ουσιών.
“κατηγορούν” τη σοκολάτα.

Η αλήθεια είναι πως η σοκολάτα, εκτός από μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι και προϊόν με μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο.

Με απλά λόγια, μικρές ποσότητες σοκολάτας μπορούν να μας δώσουν πολλές θερμίδες. Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το παρακάτω: Η καλή ποιότητα σοκολάτας υγείας δύσκολα προκαλεί παχυσαρκία, αφού περιέχει πολύ λιγότερη ζάχαρη από τις σοκολάτες γάλακτος ή αμυγδάλου.

Πόσες θερμίδες έχει: Σοκολάτα γάλακτος (100 γρ.);

Σοκολάτα γάλακτος (100 γρ.) αντιστοιχεί/ούν σε 600 θερμίδες.

Για να κάψετε τις θερμίδες
θα πρέπει να κανετε γρηγορο βαδισμα για 120 λεπτα!

Κλινικός Διαιτολόγος Panos Platritis - Πάνος Πλατρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .