Τετάρτη, Αυγούστου 9

Ποινική δίωξη στους 104 συλληφθέντες για 4 κακουργήματα

Τους ασκήθηκε δίωξη και για άλλα επτά πλημμελήματα 

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών σε βάρος των 104 συλληφθέντων- κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη ατόμων.

Αναλυτικότερα η δίωξη που ασκήθηκε κατά των προαναφερθέντων, αφορά τα εξής 11 αδικήματα.

Τα 4 κακουργήματα για τα οποία διώκονται οι 104 συλληφθέντες είναι: 1) Εγκληματική οργάνωση, 2) Ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστου, 3) Έκρηξη και 4) Κατοχή εκρηκτικών.

Σε ότι αφορά τα 7 πλημμελήματα είναι κατά σειρά: 1) Διατάραξη κοινής ειρήνης, 2) Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη σε απόπειρα, από κοινού και  κατά συρροή, 3) Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 4) Βιαιοπραγία με βάση τον αθλητικό νόμο 5) Παράνομη οπλοφορία 6) Οπλοχρησία και 7) Κατοχή φωτοβολίδων

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα κινητά όλων των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί ενώ παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι δηλαδή με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .