Παρασκευή, Αυγούστου 4

ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ: «ΗΜΕΡΑ ΜΕ 27 ΩΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ» – ΜΠΑΧΑΛΟ; Ή ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ; ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ 41% ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ !

adonis

ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Γεωργιάδης -16ωρο / 27 ώρες θα διαρκεί η μέρα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας

Διευκρινιστική δήλωση – μπάχαλο από Γεωργιάδη. Τώρα λέει ότι θα ισχύουν κανονικά και το 16ωρο εργασίας και οι 11 συνεχείς ώρες ανάπαυσης ανά 24ωρο

Ακόμα και τις ώρες που διαρκεί μία ημέρα… προτίθεται να αλλάξει ο Άδωνις Γεωργιάδης, έτσι ώστε το 24ωρο να γίνει 27ωρο προκειμένου το 8ωρο να γίνει 16ωρο.

Αν σας μπερδέψαμε, δεν φταίμε εμείς αλλά ο νέος υπουργός Εργασίας, ο οποίος περιχαρής ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο προς διαβούλευση που θα επιτρέπει την 16ωρη εργασία. Εν ολίγοις, ένας εργαζόμενος θα μπορεί την ημέρα να δουλεύει δύο 8ωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, και σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ενημέρωσή του από τις υπηρεσίες ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση που προκάλεσε… αλαλούμ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9d%ce%91-%ce%a7%ce%91%ce%a1%ce%9f%ce%a5%ce%9c%ce%95-%ce%95%ce%a0%ce%99%ce%a4%ce%95%ce%9b%ce%99%ce%9a%ce%9f-%ce%9a%ce%a1%ce%91%ce%a4%ce%9f%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%a4%ce%95%ce%a7%ce%9d%ce%9f/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .