Πέμπτη, Αυγούστου 24

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΑΝΩ από 400.000 στρέμματα κάηκαν μέσα σε 3 ημέρες...

Πρόκειται για μία αρχική εκτίμηση Σοκάρει ο απολογισμός των πυρκαγιών που καίνε τις τελευταίες τρεις ημέρες στην χώρα μας. Σε ό,τι αφορά τις...

Πρόκειται για μία αρχική εκτίμηση

Σοκάρει ο απολογισμός των πυρκαγιών που καίνε τις τελευταίες τρεις ημέρες στην χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τις εκτάσεις γης που έχουν καεί, σύμφωνα με το meteo.gr εκτιμάται πως έχουν καταστραφεί περισσότερα από 400.000 στρέμματα σε ολόκληρη την χώρα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ):
380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο
30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη
12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία
8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο
5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω δεδομένα αποτελούν προκαταρκτική εκτίμηση και θα αναθεωρηθούν με την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαθεσιμότητα υψηλότερης ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων.

Σύνοψη των μεγάλων δασικών πυρκαγιών μεταξύ 17 – 22 Αυγούστου 2023 στην Ελλάδα. Στα ένθετα διαγράμματα παρουσιάζονται για κάθε μία πυρκαγιά ο εκτιμώμενος ρυθμός εξάπλωσης με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ.

 http://www.press-gr.com/2023/08/400000-3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .