Τετάρτη, Αυγούστου 30

Ο Κ.Μητσοτάκης βρήκε «αντιστάθμισμα» στα 812.600 στρέμματα του καμένου Έβρου: «Στην οικονομία πηγαίνουμε καλά είπε»!--Στην τσέπη του Μητσοτάκη η οικονομία είναι άριστη, για τον λαό πείνα και δυστυχία!

Την ίδια στιγμή που μιλάει ο Κούλης για μια «καλή οικονομία» ο κόσμος περιμένει τα pass για να περάσει το μήνα! Η ανεργία χτύπησε κόκκινο στα νέα παιδιά αλλά μη του το πείτε, ο Μητσοτάκης ....δε το ξέρει!
Ο Κ.Μητσοτάκης βρήκε «αντιστάθμισμα» στα 812.600 στρέμματα του καμένου Έβρου: «Στην οικονομία πηγαίνουμε καλά»!
Μπορεί ο Έβρος να μετατράπηκε σε κρανίου τόπος με τις φωτιές (που καίνε ακόμα) να έχουν μετατρέψει σε στάχτη 812.600 στρέμματα αλλά ο Κ.Μητοτάκης βρέθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη να βρίσκει “αντισταθμιστικά” στην οικονομία που πηγαίνει καλά!

Βέβαια η ακρίβεια διαλύει τα νοικοκυριά που περιμένει να ζήσει με τα pass αλλά για τον

πρωθυπουργό αυτό δεν είναι άξιο σχολιασμού.

Έτσι συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, αλλά και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία είχε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά στην περιοχή του Εβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, οι εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις, οι οποίες δρομολογούνται, σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα δόθηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο που αποτυπώνει μέρα-μέρα την καταστροφική επέλαση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Έβρο και συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη.

Το βίντεο παρέχει δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημοσιεύτηκε από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο, ενώ η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 19.08.2023, συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα, έχοντας ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων.

Έτσι, παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 29.08.2023. Συνεχίζοντας να καίει για 12η μέρα, η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 812.600 στρέμματα (έως την 29.08.2023, 12:03 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 812.600 στρεμμάτων, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/o-k-mitsotakis-vrike-antistathmisma-sta-812-600-stremmata-tou-kamenou-evrou-stin-oikonomia-pigainoume-kala/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .