Παρασκευή, Αυγούστου 18

Ρ.Κένεντι: «Οι ΗΠΑ δημιούργησαν βιολογικά όπλα στην Ουκρανία – Χρειάζονται εμβόλια για την αντιμετώπισή τους»

Τι κατασκευάστηκαν στα βιολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία στις ΗΠΑ
Ρ.Κένεντι: «Οι ΗΠΑ δημιούργησαν βιολογικά όπλα στην Ουκρανία – Χρειάζονται εμβόλια για την αντιμετώπισή τους»
Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Πενταγώνου για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, ενώ ταυτόχρονα κατασκεύασαν και εμβόλια ως «θεραπεία». 

«Έχουμε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία επειδή αναπτύσσουμε βιολογικά όπλα», δήλωσε ο Κένεντι Τζούνιορ. «Αυτά τα βιολογικά όπλα χρησιμοποιούν όλα τα είδη της νέας συνθετικής βιολογίας και της τεχνολογίας CRISPR και τεχνικές γενετικής μηχανικής που δεν ήταν διαθέσιμες σε μια προηγούμενη γενιά», είπε σε συνέντευξη με τον Κάρλσον που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).

«Όταν η Patriot Act άνοιξε εκ νέου την κούρσα εξοπλισμών των βιολογικών εργαστηρίων το 2001, το Πεντάγωνο άρχισε να βάζει πολλά χρήματα στα βιολογικά όπλα», πρόσθεσε ο Κένεντι Τζούνιορ.

«Αλλά ήταν νευρικοί εκείνη την εποχή, επειδή αν παραβιάσεις τη Σύμβαση της Γενεύης, είναι αδίκημα», εξήγησε. «Οπότε ήταν νευρικοί στο να προχωρήσουν πραγματικά με όλη τους τη δύναμη στην ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Έτσι, μετέφεραν την αρμοδιότητα για τη βιοασφάλεια σε μια υπηρεσία του HHS [Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ]», πρόσθεσε ο πολιτικός.

«Αλλά τώρα, όταν κάνεις ανάπτυξη βιολογικών όπλων, κάθε βιολογικό όπλο, χρειάζεται εμβόλιο, ώστε να τα αναπτύσσεις δίπλα-δίπλα, διότι στο 100% των περιπτώσεων όταν αναπτύσσεις ένα βιολογικό όπλο, υπάρχουν αντιδράσεις. Η δική σου πλευρά επίσης αρρωσταίνει», κατέληξε.

Στα μέσα Απριλίου, μια ρωσική κοινοβουλευτική επιτροπή παρουσίασε την τελική της έκθεση σχετικά με την έρευνα για τις δραστηριότητες των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το έγγραφο, το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του Πενταγώνου είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και υλοποιούνταν με το πρόσχημα αντιτρομοκρατικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που επιτρέπονταν από τη Σύμβαση για τα βιολογικά όπλα.

 pronews.gr στο Instagram

Η επιτροπή επεσήμανε επίσης ότι στις δραστηριότητες όλων των ελεγχόμενων από τις ΗΠΑ εργαστηρίων συμμετείχαν εμπειρογνώμονες του Πενταγώνου. Ωστόσο, οι εργασίες τους είναι μυστικές και οι κυβερνητικές υπηρεσίες στις χώρες υποδοχής έχουν πρόσβαση μόνο σε δευτερογενείς έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .