Τρίτη, Αυγούστου 1

ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ξεγυρισμένο «χαστούκι» της FAZ στον Μητσοτάκη για την πύρινη καταστροφή στη Ρόδο!

 Τα αμείλικτα ερωτήματα των Γερμανών και η αποθέωση των Ροδιτών

Μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η FAZ:

  • «Γιατί, όταν η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς, δεν ελήφθησαν προληπτικά μέτρα από το κράτος;
  • Γιατί δεν χαράχθηκαν αντιπυρικές ζώνες και δεν γίνονταν περιπολίες;
  • Πώς είναι δυνατόν ο συντονισμός της εκκένωσης να γίνεται σε μεγάλο βαθμό από ιδιώτες;
  • Πώς μπορεί μια τόσο ευάλωτη περιοχή να μη διαθέτει σύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη;»

Στη συνέχεια, ξεκαθαρίζει ακριβώς ποιος πρέπει να απαντήσει αυτά τα ερωτήματα: «Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδίως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά στη Ρόδο. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς και το γιατί δεν έχει ακόμη επισκεφθεί το πυρόπληκτο νησί σε ένδειξη αλληλεγγύης».

Η FAZ αφού σχολίασε τα υψηλά ποσοστά που πήρε η ΝΔ στη Ρόδο, τόνισε τον «σκεπτικισμό» απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση, ο οποίος αυξάνεται σημαντικά στην περιφέρεια.

«Όποιος μιλάει με ντόπιους αυτές τις μέρες, παρατηρεί ένα μίσος για την Αθήνα και τους κρατικούς θεσμούς. Ένα μίσος που εκδηλώνεται επίσης με αφηρημένες θεωρίες συνωμοσίας και επιρρίψεις ευθυνών», αναφέρει μεταξύ άλλων το γερμανικό άρθρο.

Αποθέωση των Ροδιτών

Σε ένα ακόμη σχόλιο με σκωπτικό ύφος και αιχμές κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η FAZ στέκεται στους Ροδίτες και την τεράστια συμβολή τους τόσο στη μάχη με τις φλόγες, όσο και στη στάση τους απέναντι στους τουρίστες:

«Τουλάχιστον οι 19.000 τουρίστες που σώθηκαν στη Ρόδο από τους ντόπιους, θα ξέρουν τώρα σε ποιον ακριβώς οφείλουν τη ζωή τους».

Ενώ σε άλλο σημείο και με ακόμα περισσότερη σαφήνεια ως προς τα που στρέφονται τα βέλη, η FAZ γράφει:

«Μια καταστροφική τραγωδία. Για το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Με αυτή τη σειρά. Γιατί κάποιες φορές στο ρεπορτάζ, είχες την αίσθηση ότι μετρούσε μόνο η μοίρα των τουριστών»…

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%a0%ce%91%ce%9d%ce%a9%ce%a4%ce%91-%ce%a4%ce%91-%ce%94%ce%99%ce%95%ce%98%ce%9d%ce%97-%ce%a7%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%9f%ce%a5%ce%9a%ce%99%ce%91-%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%9f%ce%9d-%ce%9c%ce%97/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .