Τετάρτη, Αυγούστου 23

Τραγικό: Καίγεται το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία

Αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας - Απεγκλωβίστηκαν δυο κτηνοτρόφοι

Δύσκολη η εικόνα στη Βοιωτία με το μέτωπο να ξεπερνά τα 10 χλμ στα παράλια της Βοιωτίας, στον Kορινθιακό Κόλπο. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση συνολικά δέκα οικισμών γύρω από το Κυριάκι.

Δυστυχώς, οι φλόγες έχουν κυκλώσει την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού.

Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια. Έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Το μεσημέρι είχαμε αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας όπου χρειάστηκε επέμβαση δυνάμεων για να απεγκλωβιστούν δυο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος.

Η πυρκαγιά, αφού έκαψε κάποια μελίσσια, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ένας άνδρας και ο 16χρονος γιος του προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και οι δύο κτηνοτρόφοι σώθηκαν στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί.

Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

*πηγή φωτό: Forecastweather.Greece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .