(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 17:27) Όλα τα «φρούτα» τα έχει ο μπαξές στα ψηφοδέλτια του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, εκτός από τους αποτυχημένους τηλεμαϊντανούς, τους αποτυχημένους και τους δήθεν καλλιτέχνες υπήρξε και η ηθοποιός Βάσω Παναγοπούλου η οποία είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της, γνωστού σκηνοθέτη Α.Δοξιάδη, μια ιστορία που έληξε με την απόσυρση της μήνυσης. 

Να θυμίσουμε στην υπόθεση η ηθοποιός Βάσω Παναγοπούλου είχε κατηγορηθεί για σχέδιο δολοφονίας του Απόστολου Δοξιάδη. Οι δυο τους βρέθηκαν και στις δικαστικές αίθουσες τον Μάρτιο του 1996, όπου συνεχίστηκαν οι αλληλοκατηγορίες, οι απειλές, ακόμη και οι ψευδορκίες και τα συναφή.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Απόστολος Δοξιάδης κατείχε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες όπου ακουγόταν η Παναγοπούλου να μιλάει με τους συνεργούς της και να οργανώνει το σχέδιο της δολοφονίας του. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο Δοξιάδης ισχυριζόταν πως το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του ήταν οικονομικό, καθώς η πρώην σύζυγός του θα είχε τη διαχείριση της περιουσίας του μέχρι την ενηλικίωση της κόρης τους Έμμας.

Από την πλευρά της, η ηθοποιός, αρνούμενη τις κατηγορίες, επέμενε πως εκείνος την καταπίεζε και τη ζήλευε αφόρητα, ενώ η ίδια ήξερε ότι την παρακολουθούσε.

Το βαρύ «κατηγορώ» της Παναγοπούλου εις βάρος του Δοξιάδη και οι ισχυρισμοί του συγγραφέα πως εκείνη δεν ήταν όσο αθώα έδειχνε μονοπώλησαν για καιρό το ενδιαφέρον όλων την εποχή εκείνη. Και παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και το μπάχαλο που επικράτησε, οι κατηγορίες κατά της Βάσιας Παναγοπούλου αποσύρθηκαν στο Εφετείο και το θέμα ανάμεσα στους δύο έληξε σχετικά πολιτισμένα.

Λίγα χρόνια αργότερα η γνωστή ηθοποιός, Βάσια Παναγοπούλου, βρέθηκε υποψήφια στα ψηφοδέλτια του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής, ωστόσο η ίδια ανακοίνωση τη Δευτέρα (28/8) ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της. 

Όπως αναφέρει η Βάσια Παναγοπούλου σε ανάρτησή της αναφέρει ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα το Νίκο Χαρδαλιά αλλά για επαγγελματικούς λόγους θα απουσιάζει από την Ελλάδα και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της προεκλογικής μάχης. Μάλιστα, όπως σημειώνει:

«Δεν πιστεύω στους «προβεβλημένους» υποψήφιους γιατί έχω δώσει μάχες για θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό και δεν αρκέστηκα ποτέ στην οποιαδήποτε «αναγνωρισιμότητα» και με αυτή την έννοια δεν είναι στη φύση μου να είμαι «διακοσμητικό» στοιχείο αλλά μόνο απόλυτα ενεργή και μάχιμη. Έχω αυξημένο το αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αναλαμβάνω». 

Όλη η ανάρτηση της Βάσιας Παναγοπούλου

«ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

φίλες και φίλοι μου, θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποστήριξη στην απόφαση μου να είμαι υποψήφια στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής. Είναι τιμή για εμένα να με έχει επιλέξει αρχικά ο Γιώργος Πατούλης και στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς. Διπλή επιλογή και διπλή ευθύνη για εμένα.

Η δύσκολη συγκυρία την οποία βιώσαμε όλοι με τη χώρα μας να καίγεται επιβεβαιώνει την ανάγκη διαχείρισης από έμπειρους και ικανούς ανθρώπους της επόμενης μέρας και για την Αττική μας που σε λίγο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο χειμώνα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος και ιδιαίτερα ικανός στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Από την πλευρά μου αυτό που για εμένα είναι το παράσημο μου και για το οποίο είμαι υπερήφανη, είναι το πάθος με το οποίο αφοσιώνομαι σε όλους τους τομείς της ζωής μου, είτε ως μητέρα 3 παιδιών είτε ως ηθοποιός είτε ως γεν. γραμματέας της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου) είτε ως κήρυκας εθελοντισμού των Special Olympics.

Τις τελευταίες ημέρες προβληματίστηκα δυστυχώς για το πόσο θα καταφέρω να είμαι απόλυτα αφιερωμένη στον αγώνα που θα πρέπει προεκλογικά να δοθεί και αυτό γιατί υπάρχουν επαγγελματικοί λόγοι που με αναγκάζουν να απουσιάσω εκτός Ελλάδος για το επόμενο διάστημα.

Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί στη ζωή μου και για όσα έχω πετύχει έχω εργαστεί σκληρά. Δεν πιστεύω στους «προβεβλημένους» υποψήφιους γιατί έχω δώσει μάχες για θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό και δεν αρκέστηκα ποτέ στην οποιαδήποτε «αναγνωρισιμότητα» και με αυτή την έννοια δεν είναι στη φύση μου να είμαι «διακοσμητικό» στοιχείο αλλά μόνο απόλυτα ενεργή και μάχιμη. Έχω αυξημένο το αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αναλαμβάνω.

Ως εκ τούτου, ευχαριστώ όλους εσάς που με πιστεύετε και με τιμάτε με την υποστήριξη σας αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά που με τίμησε με την επιλογή του. Αποσύρω την υποψηφιότητα μου στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής αλλά παραμένω στο πλευρό του σε οτιδήποτε εκείνος κρίνει ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη στους πολίτες της Αττικής στην οποία κατοικώ και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Και φυσικά θα είμαι παρούσα σε κάθε μάχη Οι αγώνες για τη ζωή που μας αξίζει να ζούμε είναι μπροστά μας και οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες. Νίκος Χαρδαλιάς».