Δευτέρα, Αυγούστου 28

Κούγιας για Τέμπη: Παραγγελία να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε επίπεδο κακουργημάτων και για τα πολιτικά πρόσωπα

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Σήμερα στις 12:00 μαζί με τους συγγενείς δέκα θυμάτων στα Τέμπη, ο Αλέξης Κούγιας επισκέφτηκε τον Εφέτη Ανακριτή κο Μπακαΐμη, ώστε να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακρίσεως και εάν οι κακουργηματικές κατηγορίες, εκτός των εννέα προσώπων που ήδη κατηγορούνται, εκ των οποίων δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι, θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος: «ο Εφέτης Ανακριτής, αφού ο ίδιος καταφανώς συγκινημένος συνομίλησε με τους γονείς, με τους αδερφούς και με τις αδερφές των αειμνήστων θυμάτων, τους ενημέρωσε ότι έχει δώσει ήδη παραγγελία προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου, συνεργάζεται μαζί του, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε επίπεδο κακουργημάτων και για τα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή επιλογές των εκάστοτε υπουργών υποδομών μεταφορών και συγκοινωνιών, τα οποία σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι του χρόνου παραγραφής διορίστηκαν ως Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, ο κος Ανακριτής ήταν κατηγορηματικός στο ότι το «μπάζωμα» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος δημιούργησε πολλά προβλήματα και καθυστέρηση στο ανακριτικό έργο, αλλά διαβεβαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων ότι δεν εμπόδισε τη διερεύνηση όλων των συνθηκών του εγκλήματος, και ότι το αργότερο σε τρεις μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο, ώστε ακολούθως να προτείνει ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών προς το Δικαστικό Συμβούλιο ποιοι θα είναι κατηγορούμενοι και για ποια εγκλήματα, ώστε να προσδιοριστεί άμεσα το δικαστήριο και να εξαφανιστεί και ο παραμικρός κίνδυνος για την αποφυλάκιση λόγω 18μήνου των κατηγορουμένων, τους οποίους θα αποφασίσουν ο κος Ανακριτής και ο κος Εισαγγελέας. 

 Οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την μη προσωρινή κράτηση του εκ των κατηγορουμένων Στουρνάρα, για τον οποίον μάλιστα έκαναν καταγγελία ότι μετά την απόφαση του Ανακριτού να μην κρατηθεί προσωρινά τους έκανε άσχημες χειρονομίες». 

 https://www.enikos.gr/society/kougias-gia-tebi-parangelia-na-askithoun-poinikes-dioxeis-se-epipedo-kakourgimaton-kai-gia-ta-politika-prosopa/2018591/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .