Σάββατο, Αυγούστου 12

Λίνα Μενδώνη / Αυταρχισμός - Κάνει άρον άρον έξωση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μόνο ως εκδικητική μπορεί να εκληφθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εν μέσω θέρους, να κάνει άρον άρον έξωση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) από το κτίριο που στεγάζεται στην οδό Ερμού, στο Θησείο. 

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την «ενόχληση» της υπουργού Πολιτισμού για εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το σύλλογο για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου που συγκλόνισε την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα. Είχε προηγηθεί επιστολή της Λίνας Μενδώνη με την οποία επικαλείτο πως το ακίνητο στο οποίο φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει παραχωρηθεί προς τον ΣΕΑ αποκλειστικά για τη στέγαση των γραφείων του. Έφτασε δε στο σημείο να ζητά εξηγήσεις από τον Σύλλογο για την ενέργειά του αυτή, εντός ορισμένης προθεσμίας.


Ειδικότερα, η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων», ενώ όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα: «Προφανώς και ο Σύλλογος δεν θα λογοκριθεί, ούτε θα αφήσει το κτίριο να δοθεί για εμπορευματικές χρήσεις».


Δείτε την απόφαση εδώ< Δείτε την απόφαση εδώ

Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα

Η «κόντρα» μεταξύ ΣΕΑ και υπουργείου φαίνεται πως πυροδοτήθηκε έπειτα από εκδήλωση που διοργάνωσαν οι αρχαιολόγοι με τίτλο «Δικαιοσύνη για το έγκλημα της Πύλου», η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 18 Ιουλίου.



Υπενθυμίζεται ότι, η εκδήλωση-συζήτηση, με ομιλητές την ψυχίατρο Κατερίνα Μάτσα, τον δικηγόρο Θοδωρή Συμεωνίδη από την Πρωτοβουλία Νομικών για το Ναυάγιο της Πύλου, τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο, τη δικηγόρο Χρυσάνθη Ζαχάρωφ από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και μαρτυρίες από πρόσφυγες και προσφύγισσες, είχε ως συντονιστή τον Σταύρο Μαλιχούδη από το περιοδικό Solomon που έκανε τη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για το ναυάγιο, ενώ οργανώθηκε από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, τις Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω, τα Αντισώματα, τον Αστέρα Εξαρχείων και την Κατάληψη στέγης προσφύγων/σών Νοταρά.

 https://www.avgi.gr/koinonia/457671_aytarhismos-kanei-aron-aron-exosi-ston-syllogo-ellinon-arhaiologon?amp

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .