Δευτέρα, Αυγούστου 7

Λίγα λόγια για τους χαζοχαρούμενους που διακινούν χάρτη και λένε ότι η Αφρική καίγεται λόγω κλιματικής αλλαγής

Λίγα λόγια για τους χαζοχαρούμενους που διακινούν χάρτη και λένε ότι η Αφρική καίγεται λόγω κλιματικής αλλαγής

Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε το FIRMS της NASA που αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο τις πυρκαγιές. Διότι και πάλι ορισμένοι άρχισαν να διακινούν Fake News υποστηρίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι αιτία που κατακαίγεται όλη η Νότια Αφρική! Το FIRMS δεν δείχνει μόνο δασικές πυρκαγιές. Δείχνει από φωτιές σε πλατφόρμες πετρελαίου έως και φωτιές σε σκουπίδια. Επίσης ένα ποσοστό από τα σημάδια που δείχνει μπορεί να είναι αντανακλάσεις στην ατμόσφαιρα. Ειδικά για τις χιλιάδες φωτιές στην Αφρική, όπως έχω αποκαλύψει κατά το παρελθόν (ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ) δεν είναι ούτε δασικές πυρκαγιές ούτε οφείλονται στην “κλιματική αλλαγή” όπως διακινούν κάποιοι

χαζοχαρούμενοι.

Και δεν θα μπορούσε να είναι πυρκαγιές, μιας και στο νότιο ημισφαίριο έχουν χειμώνα και βροχές! Κάτι που προφανώς δεν χωρά στα μυαλά των Ιερέων και Διακόνων της παγκόσμιας καταστροφής του πλανήτη από την υπερθέρμανση. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα κόκκινα σημάδια στην Αφρικανική Ήπειρο, είναι ελεγχόμενες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις. Οι αγρότες τέτοια εποχή, προκειμένου να αλλάξουν καλλιέργεια, καίνε με ελεγχόμενες πυρκαγιές τα χωράφια έτσι ώστε να προχωρήσουν αργότερα στη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα! Αλλά φαίνεται ότι το πολύ χρήμα έχει κάψει τα μυαλά των ΚλιματοΨΕΚ και έχουν αποτρελαθεί καλά-καλά! Ειδικά οι νεοφιλελέ και οι νεοφιλεLeft δίνουν ρεσιτάλ από διασπορά Fake News αυτό το καλοκαίρι για εμάς, ξεχνώντας ότι στη Ν.Αφρική έχει χειμώνα και βρέχει! Δυστυχώς την εικόνα αυτή την αναμεταδίδουν ακόμα και κεντρικά ΜΜΕ, προφανώς γιατί πουλάει. Ή μήπως την διακινούν κάποιοι που έχουν … ξεπουληθεί;

Πάντως μπορεί στην Αφρική να βρέχει αυτό το καιρό, αλλά μου φαίνεται ότι στην Ελλάδα βρέχει 200ευρα για χάρη της … κλιματικής Αλλαγής!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .