Πέμπτη, Αυγούστου 10

Πρόβες παγκόσμιου πολέμου στην Αλάσκα: Η Ρωσοκινεζική «αρμάδα» προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ

Για πρώτη φορά ρωσικά και κινέζικα πλοία προσέγγισαν με τέτοιον τρόπο τις ακτές των ΗΠΑ!

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία προσέγγισαν την Αλάσκα, προκαλώντας συναγερμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Fox News Digital, το Πεκίνο και η Μόσχα διεξήγαγαν κοινή ναυτική επιχείρηση για πρώτη φορά κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που έκανε τις ΗΠΑ να αντιδράσουν άμεσα στέλνοντας ισχυρές ενισχύσεις.

Η ρωσο-κινεζική αρμάδα έφτασε κοντά στις ακτές της Αλάσκας, με αποτέλεσμα το αμερικανικό ναυτικό να «κινητοποιηθεί επειγόντως» και το Αμερικανικό Πεντάγωνο να κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Αμερικανοί απάντησαν με κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος για να αναχαιτίσουν ένα καταδρομικό συνοδευόμενο από δύο ακόμη κινεζικά και τέσσερα ρωσικά πλοία.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι ΗΠΑ επέδειξαν «αμερικανική αποφασιστικότητα» στέλνοντας τέσσερα αντιτορπιλικά, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ακόμη και P-8 περιπολικά αεροσκάφη Poseidon.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς των ΗΠΑ μάλιστα αναφέρθηκε στο πρόσφατο γεγονός χαρακτηρίζοντας το ως «ιστορικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .