Τετάρτη, Αυγούστου 2

Δεν με κουράζει η δουλειά αλλά με στενοχωρεί η απαξίωση που νιώθω από τον τρόπου που με αντιμετωπίζουν κάποιοι ξένοι
Akis Tselentis

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Όταν κάποτε χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί έτρωγαν βελανίδια τώρα αυτοί κτίζουν εργοστάσια και εμείς ζούμε τρώγοντας τα φιστίκια που μας πετάνε..»
Χθες είχα πάει στο Αργοστόλι για κάτι δουλειές. Εκεί που έπινα το καφεδάκι μου στο αγαπημένο μου καφέ ήλθε και έκατσε δίπλα μου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Γερμανών. Δεν πρόλαβαν να κάτσουν και η κυρία με υφάκι κτυπά παλαμάκια για να έλθει το γκαρσόνι που σερβίριζε σε διπλανό τραπέζι.
Τότε αναγνώρισα στο πρόσωπο του σερβιτόρου ένα παλιό αριστούχο μαθητή μου. Όταν πιάσαμε κουβέντα μου είπε είναι η μόνη σίγουρη δουλειά κ. Καθηγητά που έχω ένα σίγουρο έσοδο για να φάνε ψωμί τα παιδιά μου.
Σκοπεύω να μαζέψω κάποιο ποσό και να ανοίξω κάποιο μαγαζάκι σε μια πολυσύχναστη από τουρίστες περιοχή. Δεν με κουράζει η δουλειά αλλά με στενοχωρεί η απαξίωση που νιώθω από τον τρόπου που με αντιμετωπίζουν κάποιοι ξένοι, λες και είμαι σκουπίδι.
Θυμήθηκα λοιπόν τα παρακάτω που είχα διαβάσει στη "Χαμενη Ανοιξη του Στρ. Τσιρκα:
«Μας θελουν γκαρσονια ταβερνιαριδες μαστροπους βαρκαρηδες επιβητορες καμπαρετζουδες μπουζουξηδες χασισεμπορους αχ αμαν αμαν και συρτακι αμε και Ζορμπα δη Γκρηκ κι αυτοι ν' αρμεγουν τον τοπο το κρασι το λαδι τα πορτοκαλια τις ντοματες τα ροδακινα το βαμπακι τα μαρμαρα το βωξιτη το λιγνιτη τα μεταλλευματα και τον ιδρωτα του κοσμου.....»
Και μετά θυμήθηκα το τι είχε γράψει ο φοβερός Stanley Kubrick: «Τα μεγάλα έθνη συμπεριφέρονται σαν γκάγκστερ και τα μικρά σαν πόρνες.»
Τουλάχιστον η χώρα μας ας αρχίσει να συμπεριφέρεται επιτέλους σαν high class escort (από την ομώνυμη ταινία Pretty Woman) και όχι σαν εκδιδόμενη στα ´κόκκινα φανάρια...´

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .