Σάββατο, Αυγούστου 5

Για την τοποθέτηση του προέδρου του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ στη θέση του αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)


« O Πρόεδρος του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ αναλαμβάνει να υπηρετήσει την αντιεκπαιδευτική και αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης, την οποία επεξεργάζεται και υλοποιεί μέσω και του ΙΕΠ»

Με ανακοίνωσή τους, οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, στο ΔΣ του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ, σχολιάζουν την νέα σύνθεση του Δ.Σ του ΙΕΠ και την τοποθέτηση του Κ. Λολίτσας ως αντιπρόεδρο και ζητούν την άμεση παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ.

«Χιλιάδες εκπαιδευτικοί  δίνουμε τη μάχη εδώ και χρόνια για να κρατήσουμε όρθια τα σχολεία

και την εκπαιδευτική διαδικασία. Κι αυτό είναι ότι ο Πρόεδρος του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ αναλαμβάνει να υπηρετήσει την αντιεκπαιδευτική και αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης, την οποία επεξεργάζεται και υλοποιεί μέσω και του ΙΕΠ», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Από την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘΑ για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ του ΙΕΠ πληροφορηθήκαμε ότι ορίστηκε αντιπρόεδρός του, ο νυν Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ και μέλος της ΔΑΚΕ Κ. Λολίτσας. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση μεταπήδησης ενός συνδικαλιστικού στελέχους σε κυβερνητική θέση. Αυτό το «έργο» το έχουμε ξαναζήσει με όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό που προκαλεί πραγματικά απορία είναι η «αφωνία» και η απουσία οποιασδήποτε ενημέρωσης του ΔΣ του ΙΠΕΜ για την εδώ και καιρό φημολογούμενη μεταπήδηση του συναδέλφου Προέδρου σε κυβερνητική θέση.

Κυρίως όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο, αυτό που αφορά επί της ουσίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουμε τη μάχη εδώ και χρόνια για να κρατήσουμε όρθια τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία. Κι αυτό είναι ότι ο Πρόεδρος του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ αναλαμβάνει να υπηρετήσει την αντιεκπαιδευτική και αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης, την οποία επεξεργάζεται και υλοποιεί μέσω και του ΙΕΠ.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον ρόλο του ΙΕΠ και των στελεχών του όλα τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις εμβληματικές αντιεκπαιδευτικές «τομές», όπως τη «συμβολή» του στην προσπάθεια υλοποίησης της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων, τις επιμορφώσεις-παραμορφώσεις της προηγούμενης χρονιάς, τη συγγραφή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών που συνεχίζουν και εντείνουν τον δρόμο της αποσπασματικότητας, των ρηχών και επιφανειακών δεξιοτήτων, της διαστρέβλωσης της αλήθειας, τη στάση-ανυπαρξία του την περίοδο της πανδημίας και πολλά άλλα.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν στο 100% τις θέσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει το επιστημονικό ινστιτούτο της ΔΟΕ δίπλα στον κλάδο και με στόχο την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων, τη διεξαγωγή ερευνών και δράσεων που θα στηρίζουν τους καθημερινούς αγώνες των εκπαιδευτικών και όχι επιτελείο που θα προωθεί προγράμματα της Ε.Ε., θα εξωραΐζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική και θα προετοιμάζει στελέχη που θα εντάσσονται στον κρατικό μηχανισμό της διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την άμεση παραίτηση του συναδέλφου από τη θέση του Προέδρου του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση για το ζήτημα.

Για τα υπόλοιπα δηλώνουμε  ότι θα δώσουμε, όπως κάνουμε πάντα, τη μάχη της ενημέρωσης, της αποκάλυψης και της πρακτικής και ουσιαστικής υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας απέναντι στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης μέσω του ΥΠΑΙΘ και του νέου ΔΣ του ΙΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .