Τρίτη, Αυγούστου 8

ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΟΝΙ: ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΥΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ – «ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΓΥΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ» – ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

ΜΕΛΟΝΙ

Ο φόρος θα μπορούσε να αποφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση της Giorgia Meloni, καθώς αποφάσισε την επιβολή επιπλέον εισφοράς για τα υπερκέρδη των ιταλικών τραπεζών.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, η εισφορά εντάχθηκε σε ένα τεράστιο πακέτο μέτρων που καλύπτουν από άδειες ταξί έως ξένες επενδύσεις.
Ο φόρος θα μπορούσε να αποφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ιταλία συμφώνησε σε «εισφορά 40% στα επιπλέον κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ των τραπεζών» για το 2023, η οποία πρόκειται να χρηματοδοτήσει φοροελαφρύνσεις και υποστήριξη στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Matteo Salvini, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.
Η απροσδόκητη κίνηση έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας βραδινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αυξημένα κέρδη λόγω υψηλών επιτοκίων

Τα κέρδη των ιταλικών τραπεζών αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023, καθώς η άνοδος των επιτοκίων αύξησε τα έσοδα από δανεισμό.
Τον περασμένο μήνα, η Intesa Sanpaolo και η UniCredit αναθεώρησαν προς τα πάνω το guidance για το σύνολο του έτους για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο λόγω της ταχείας σύσφιξης της πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9a%ce%99%ce%9d%ce%97%ce%a3%ce%97-%ce%a0%ce%91%ce%a4%ce%a1%ce%99%ce%a9%ce%a4%ce%99%ce%a3%ce%9c%ce%9f%ce%a5-%ce%91%ce%a0%ce%9f-%ce%a4%ce%97-%ce%9c%ce%95%ce%9b%ce%9f%ce%9d%ce%99-%ce%a6%ce%9f%ce%a1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .