Τρίτη, Αυγούστου 29

Αμβρόσιος: Μήπως ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι η αιτία της καταστροφής;

ΚΟΥΛΗΣ

Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!

Κατά τις 20 τελευταίες ημέρες Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ από τις πυρκαγιές! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! ‘Επειτα, λοιπόν, από ένα ατέλειωτο ρεπορτάζ της ΕΡΤ NEWS HD της 23ης Αυγούστου, αφιερωμένο στις πυρκαγιές επί 45΄λεπτά της ώρας, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το πρόβλημα αυτό.


Η απορία μας είναι: ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Μήπως αιτία είναι ο αφορισμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;
Ξαναπαίρνουμε, λοιπόν, τα πνευματικά μας όπλα και ξαναρχίζουμε να ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα!
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !

Και τώρα μια συγκινητική εικόνα!
Στο Μενίδι μια ευσεβέστατη γυναίκα, σε μια άκρη του δρόμου, γονατιστή, προσεύχεται και παρακαλεί τον Κύριό μας να σώσει τον άνδρα της , ο οποίος ευρίσκεται μέσα στο σπίτι τους, εκεί κάπου στο Μενίδι, όπου οι φλόγες μαίνονται και καταστρέφουν τα πάντα!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Μπροστά, λοιπόν, στη γενική αυτή καταστροφή, η οποία για πρώτη φορά εμφανίζεται στην Πατρίδα μας, γεννάται ένα ερώτημα: Είναι το ερώτημα, που αυθόρμητα ανεβαίνει στη σκέψη πολλών Ελλήνων, εξ εκείνων οι οποίοι ευλαβούνται τον Θεόν: Πού οφείλεται αυτή η οργή του Θεού; Γιατί συμβαίνει όλη αυτή η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Μήπως εισήλθαμε «στους έσχατους χρόνους», για τους οποίους το Άγιον Πνεύμα έχει προαναγγείλει τα εξής φοβερά:

«Οι πόλεμοι, οι πείνες, οι επιδημίες και οι σεισμοί κατά τόπους κατονομάζονται από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ως σημάδια που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας (βλ. Ματθ. ΚΔ΄6-8, Λουκ. ΚΑ΄ 9-11). Προσέχουμε ότι ενώ πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όμως ο Κύριος τα αναφέρει ως σημεία της εσχάτης εποχής, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα αποτελούν «αρχή των ωδίνων», δηλαδή αρχή των πόνων του τοκετού, την αρχή του τέλους, όπως θα λέγαμε. «Ωδίνες» ονομάζονται οι πόνοι της εγκύου, που αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση και οδηγούν στη γέννα. Πρόκειται λοιπόν για πολέμους, πείνες, αρρώστιες, σεισμούς και θεομηνίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν την αρχή γεγονότων που θα κλιμακώνονται για να οδηγήσουν στην εμφάνιση του Αντιχρίστου, του «γιου της απωλείας» (Β΄Θεσ. Β΄3) και «βδελύγματος της ερημώσεως» (Ματθ. ΚΔ΄15), που θα γεννήσει ο αμαρτωλός κόσμος.

«Μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων· οράτε μη θροείσθε· δεί γαρ πάντα γενέσθαι, αλλ΄ ούπω εστί το τέλος. εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους· πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων» (Ματθ. ΚΔ΄ 6-8).
«Όταν δε ακούσητε πολέμους και ακαταστασίας, μη πτοηθήτε· δει γαρ ταύτα γενέσθαι πρώτον, αλλ΄ ουκ ευθέως το τέλος. Τότε έλεγεν αυτοίς· εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί και λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ΄ουρανού μεγάλα έσται» (Λουκ. ΚΑ΄9-11).

Και ο Άγιος Ιππόλυτος μας λέγει τα εξής:

«Καί τί λέγω ἀπό ἀνθρώπων, ὅπου καί αὐτά τά στοιχεῖα τήν οἰκείαν τάξιν ἀρνήσονται; σεισμοί κατά πᾶσαν πόλιν, λοιμοί ἐπί πᾶσαν χώραν, βρονταί ἄνεμοι καί φοβεραί ἀστραπαί οἴκους καί ἀγρούς κατακαίουσαι, καταιγίδες ἀνέμων τήν γῆν καί τήν θάλασσαν ἀμέτρως ἐκταράσσουσαι, τῆς γῆς ἀκαρπίαι, θαλάσσης ἦχος καί σάλος ἀφόρητος ἀπό ψυχῶν καί ἀπωλείας ἀνθρώπων. σημεῖα ἐν ἡλίῳ, σημεῖα ἐν σελήνῃ, ἄστρων παρατροπαί, συνοχαί ἐθνῶν, ἀέρων ἀκρασίαι, χαλάζης βολίδες ἐπί προσώπου τῆς γῆς, χειμῶνος ἀταξίαι, παγετοί διάφοροι, καύσωνες ἀπαραμύθητοι, κεραυνοί αἰφνίδιοι, ἐμπρησμοί ἀδόκητοι, (σ.σ. οἱ διάφορες ξαφνικές, μεγάλες πυρκαγιές πού γίνονται στήν Ἑλλάδα μας, ἀλλά καί σέ ὅλο τόν κόσμο, δέν εἶναι τυχαῖες λοιπόν καί μάλιστα, εἶναι καί προφητευμένες ὅπως βλέπουμε· “ἐμπρησμοί ἀδόκητοι”) καί ἁπαξαπλῶς πάσης τῆς γῆς θρῆνος καί κοπετός, παραμυθίαν μή ἐχούσης» . (Ἁγίου Ἱππολύτου P.G. 10, 912 B ἤ ΒΕΠΕΣ 6,278)

Ένα ακόμη ερέθισμα μάς δίδει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης:

Στην Αποκάλυψη, δηλ. το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, υπάρχει το εξής χωρίον:
«Καί τό τρίτον τῆς γῆς κατεκάη, καί τό τρίτον τῶν δένδρων καί πᾶς χόρτος χλωρός κατεκάη καί οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν ἔργων αὐτῶν» (Κεφ. η’, 7).
Δηλ. και το ένα τρίτον της γης κατακάηκε και το έν τρίτον των δένδρων και κάθε πρασινάδα και κάθε χορτάρι καταστράφησαν από την φωτιά, αλλά ο κόσμος ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ!

Ελάτε, λοιπόν, Αδελφοί μου, να σκεφθούμε ποία άραγε να είναι η αιτία αυτής της τόσον ζωηρώς εκφραζομένης ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
Η απάντησις, την οποίαν η ελαχιστότης μου δίδει είναι ότι ολόκληρη η γή καίγεται, διότι ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΟΡΕΥΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ! Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΠΕΡΙΣΣΕΥΣΕΝ! Οπότε οι φωτιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί κλπ. φανερώνουν ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗΝ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΗΝ!
ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ:
• Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ….ΕΞΑΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ!
• Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΠΛΟ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΟΚΤΩ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ!
• Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!
• 18ΧΡΟΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΑΝΔΡΕΣ!
• ΑΝΔΡΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΓΡΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ 9ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ!
• 17ΧΡΟΝΗ ΑΓΓΛΙΔΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΠΑΡ!
• Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Κ., ΕΝΑΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΡΑΣΑ, ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΩΜΟΛΟΓΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ…ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ!!!

ΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ !!!!

Στο δρόμο της αποστασίας από την αγκαλιά του Θεού, δυστυχώς, ευρίσκονται και πολλοί από αυτούς , που κυβερνούν τον Ελληνικό Λαό! Από τους Πολιτικούς Ηγέτες μας! Ο κ. Τσίπρας π.χ. έχει δηλώσει, ότι είναι ΑΘΕΟΣ! Εμείς, σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε ΤΑ ….ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ (!!!!) ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Έτσι θα αποδειχθή για μία ακόμη φορά ΑΛΗΘΙΝΗ η λαϊκή παροιμία, που λέγει: «ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ»!!!

2ον) Δεν κρύβει την ασέβειά του προς τον Θεόν ακόμη και όταν ευρίσκεται μέσα στον Οίκο του Θεού! Μέσα στο Ναό κάθεται με το ένα πόδι επάνω στο άλλο, δηλ. σταυροπόδι! Καμαρώστε τον!

ΠΗΓΗ: https://www.faros-24.gr/2022/08/twitter.html

Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!

Ο ένας προσεύχεται,
Και ο άλλος, ο αφορισμένος,
κάθεται σταυροπόδι, δηλ. με ασέβεια μέσα στο Ναό!

3ον) Ευρισκόμενος στην νήσο της Τήνου κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οικείος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου κλπ. κ. Δωρόθεος π ρ ο σ κ ά λ ε σ ε (!) τον κ. Πρωθυπουργό να κρατήσει την ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την Λιτανεία της εορτής. Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε μεν, παρέλαβε την Εικόνα, αλλά ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φανερώσει την ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ή ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ προς την Υπεραγία Θεοτόκο!
Οι ευσεβείς χριστιανοί, όταν παίρνουν στα χέρια τους, πολύ δε περισσότερο στην αγκαλιά τους, μίαν εικόνα, τότε συγκινούν-ται, νοιώθουν την αναξιότητά τους, δακρύζουν και λίγο ή πολύ τρέμουν!!! Δηλαδή προσεύχονται! ΔΕΝ ΓΕΛΟΥΝ!
Όλως αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας την ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ αγία Εικόνα της Παναγίας της Τήνου στην αγκαλιά του, όχι μόνον δεν την ασπάσθηκε, όπως θα ώφειλε να πράξει, ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ!!!!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!!!

Έτσι, λοιπόν, αυθόρμητα προβάλλει ενώπιόν μας το ερώτημα:
Μήπως όλες αυτές οι καταστροφές του τελευταίου καιρού φανερώνουν την οργή του Θεού για την ΑΣΕΒΕΙΑ, ή μάλλον ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ, του Πρωθυπουργού μας κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; Του Πρωθυπουργού της Ορθοδόξου Ελλάδος, ο Οποίος άλλοτε βλασφημεί τον Χριστό και άλλοτε προσβάλλει την Παναγίαν μας!!!!

Άλλωστε «ο κ. ΚΟΥΛΗΣ», όπως τον αποκαλούν, απέδειξεν, ότι ΔΕΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ από την καταστροφή της Ελλάδος! Εκείνος, ενώ η Ελλάδα καίγεται, πηγαίνει στα Χανιά και απολαμβάνει τα μπάνια του! «Καρφί δεν του καίγεται», όπως λέγει και η λαϊκή Παροιμία!!!!

Ελάτε, λοιπόν, Αγαπητοί μου Αδελφοί, να διερευνήσουμε λίγο το θέμα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Θα ανατρέξουμε σε μια παλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο «ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ Νο 26» και θα επαναλάβουμε μερικά από όσα είχαμε γράψει στις 20 Δεκεμβρίου του έτους 2021 (βλ. ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ ΠΛΕΟΝ!….Αίγιον, Ιούλιος 2022, σελ. 541-578).
**************
Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της (βλ. φ. της 17ης.12.2021) θέτει
στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη:
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Κύριε Μητσοτάκη τι είσθε;
ΨΕΥΤΗΣ ή ανίκανος;
Εμείς με τίς φτωχές μας δυνάμεις δεν δυνάμεθα να απαντήσουμε στο ΦΟΒΕΡΟ αυτό ερώτημα. Άλλωστε είμαστε και αναρμόδιοι! Μπορούμε όμως να υπενθυμίσουμε κάτι πιο φοβερό! Ότι δηλαδή …
Ο κ. Μητσοτάκης είναι
ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ !
Αδελφοί μου,
Σε ένα άνθρωπο, που είναι αφορισμένος από την Εκκλησία, όλα μπορεί να συμβαίνουν!
• Και ψεύτης μπορεί να είναι!
• Και ανίκανος!
• Και κατεδαφιστής όλων των αξιών της ζωής!
• Και να έχει γεννηθεί για την καταστροφή, όπως λέγει ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης στο τραγούδι του το «τρελοκόριτσο»: «Γεννήθηκες για την καταστροφή»!!!

«Γεννήθηκες για την καταστροφή
και ήρθες να γκρεμίσεις μια ζωή!
Δεν συλλογίστηκες τι πας να κάνεις
Μαχαίρι μου ’μπηξες τρελλή,
θα με πεθάνεις.
……..
Μ’ ένα ποτήρι πίναμε κι οι δυο
Τώρα τα ’χεις κάνει ρημαδιό
Που με παράτησες χωρίς αιτία
και με ρεζίλεψες σ’ όλη την κοινωνία!»

Αυτά συμβαίνουν σέ ένα άνθρωπο, όταν αυτός είναι αφωρισμένος από την Μητέρα Εκκλησία. Διότι
Στην ψυχή ενός αφωρισμένου ανθρώπου κουμάντο κάνει ο Διάβολος!
Τώρα όσον αφορά τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη το ζήτημα θέλει διερεύνησιν! Και τούτο, διότι η πολύ πρόσφατη παρουσία Του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μάλιστα σε ώρα Συνεδρίας του Σώματος, γεγονός πρωτοφανές στα εκκλησιαστικά χρονικά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΩΣ ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟΥ, όπως θα ηδύνατο κάποιος να ισχυρισθή!
Πρέπει, λοιπόν, να διερευνήσουμε το ζήτημα, ώστε να μη προκαλούνται συγχύσεις μέσα στην συνείδηση του εκκλησιαστικού Πληρώματος!
Σας προσκαλώ, λοιπόν, να διερευνήσουμε τα….. κατορθώματα του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος!
Διερευνώντας τον Ημερήσιο Αθηναϊκό και Τοπικό μας Τύπο φαίνεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη Χώρα μας στον αφανισμό, αλλά και την Μητέρα και Τροφό του Έθνους, την Ορθόδοξο Εκκλησία μας στην καταστροφή!
Μακάρι τα πράγματα να μην είναι ἔτσι! Μακάρι ο χαράσσων τις γραμμές αυτές, ένας «γεγηρακώς» πλέον Αρχιερεύς του Χριστού, ένα γεροντάκι, ένας ταπεινός, αλλά συγχρόνως και ασυμβίβαστος αγωνιστής του Χριστού (αγωνιζόμενος από του έτους 1961 μέσα στην Εκκλησία), να ευρίσκεται στην πλάνη! Τα συμπεράσματα θα είναι δικά σας!
Εσείς, λοιπόν, θα κρίνετε τον κ. Πρωθυπουργόν, αγαπητοί μου Αδελφοί αναγνώστες! Εμείς απλώς θα σας παρουσιάσουμε εδώ μερικά από τα πάρα πολλά -και επαναλαμβανόμενα- και πολύ πρόσφατα δημοσιεύματα του Ημερήσιου Τύπου, ώστε υμείς να κρίνετε και να αποφασίσετε ως προς το τί ακριβώς είναι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:
Ένας ανορθωτής της Ελλάδος,
ή μήπως ένας πολιτικός, ένας άνθρωπος,
ο οποίος «γεννήθηκε για την καταστροφή;»
Ελάτε, λοιπόν, να αρχίσουμε την έρευνα!
*********
1. Ένα αρχαίο ρητό λέγει: «οἵα ἡ μορφή, τοιάδε καί ἡ ψυχή»! Δηλ. όπως είναι η όψις ενός ανθρώπου τέτοια είναι και η ψυχή του! Με άλλα λόγια: Η ψυχική ωραιότητα είναι ανάλογη προς την μορφήν κάποιου.
Ιδού λοιπόν ή όψις του Πρωθυπουργού μας!

2. ‘Ενας μαχητικός δημοσιογράφος, τον οποίον μόλις προ δύο-τριών ημερών κατέφαγεν ο Κορωνοϊός, ο αείμνηστος αγωνιστής, ο μακαρίτης Γεώργιος Τράγκας, στις 03 Σεπτεμβρίου 2021 είχε γράψει τα εξής συγκλονιστικά λόγια διά τον κ. Μητσοτάκην: «Έχει πατηθεί το κουμπί της εκτόξευσής του εις το …….πυρ το εξώτερον»!!!! «Το πολιτικό τέλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη….προέβλεπε….ο Αρχηγός των Ελεύθερων ανθρώπων Γεώργιος Τράγκας……»!!!…..(Βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 03.09.2021, σελ. 21)
3. Και ιδού, δυστυχώς, πολύ γρήγορα ήλθεν η επαλήθευσις! Η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο προχθεσινό της φύλλο, όπως προαναφέραμε, και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της, γράφει τα εξής συγκλονιστικά, τα οποία βεβαίως και σηματοδοτούν την αποτυχία του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Χώρας:
Ερωτά, λοιπόν η Εφημερίδα: «Έπειτα από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα» τελικά ο κ. Μητσοτάκης τί είναι: «Ψεύτης ή ανίκανος;» Και συμπληρώνει: «Άν ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε (όπως λέει) την ’Εκθεση-σοκ του Συμβούλου του, είναι ακατάλληλος».

Στα εξήντα (60) τόσα χρόνια της ιερατικής μου ταπεινής διακο-νίας για πρώτη φορά σήμερα διαβάζω σε πολιτική Εφημερίδα της Δεξιάς παρατάξεως τόσο υποτιμητικά λόγια για έναν εν ενεργεία Πρωθυπουργό της ίδιας πολιτικής τοποθετήσεως! Παρακαλώ, προσέξτε: Τα λόγια αυτά ταιριάζουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ σε ένα ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ή και ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΟ!
Ας μη λησμονείτε, λοιπόν, ότι η αναξιότης μου την Κυριακή 26ην Απριλίου 2020, ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Τρυπητής εδώ στο Αίγιο, ανέγνωσε τον Μεγάλο Αφορισμό α) στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, β) στον Υπουργό Πολιτικής προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και γ) στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως!

Ιδού, λοιπόν, το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φ. της 17ης.12.2021, που αναφέρεται στον Πρωθυπουργό:

4. Το πρόβλημα με τον κ. Πρωθυπουργό έγινε ακόμη πιο σοβαρό, όταν ο τέως Υπουργός κ. Παναγ. Κουρουμπλής, αγορεύων από του Βήματος της Βουλής, εχαρακτήρισεν ως «ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ» τους κ.κ. Βουλευτάς της Νέας Δημοκρατίας!

«Με αφορμή τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα» ο κ. Κουρουμπλής, είπε προς την Ν.Δ. ακριβώς τα εξής: «δολοφονήσατε ανθρώπους». Και το αποτέλεσμα;

Ιδού και το σχετικό δημοσίευμα:

Όταν αργότερα του υπεδείχθη να ανακαλέση την φράσιν του ο κ. Κουρουμπλής με πολύ πείσμα αρνήθηκε να το πράξη!

5. ………
6. Συνεχίζουμε τα κατορθώματα του κ. Μητσοτάκη, όπως τα περιγράφουν οι Εφημερίδες! Η Εφημερίδα των Συντακτών μας αποκαλύπτει, ότι πανικός έχει καταλάβει τους Παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου!

Μεγάλη σημασία εδώ έχει η διευκρίνηση-Δήλωση του Καθηγη-τού της Ιατρικής κ. Τσιόδρα:
«Σε άλλη Χώρα ο Πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε ζητήσει συγγνώμη»!!!
Και τώρα το σχόλιό μας:
Ναι, κ. Τσιόδρα έχετε δίκηο! Αλλά, γιατί λησμονείτε την παροιμία, που λέγει: «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»! Ο αφορισμένος Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν έχει ούτε αυτιά, ούτε και μάτια! Έφυγε από την αγκαλιά του Θεού!
7. Και για τους φανατικούς οπαδούς του κ. Μητσοτάκη θα αναφέρουμε μια ακόμη απόδειξη! Ο ανεψιός Μητσοτάκη και Δήμαρχος των Αθηναίων κ. Κωνστ. Μπακογιάννης, υιός της γνωστής κας Ντόρας Μπακογιάννη, στολίζοντας την Αθήνα για την εορτή των Χριστουγέννων, σε κεντρικό σημείο της πόλεως τοποθέτησε ένα «γκράφιτι», το οποίον παρουσιάζει τον Σατανά!!!! Βλέπετε οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ! Και λατρεύουν τον Διάβολο!
Και τον υπηρετούν!!!!!

Ένα αποκρουστικό γκράφιτι καθαρά σατανιστικής χροιάς ζωγραφίστηκε στην πλατεία Αττικής, με την ανοχή του Δήμου Αθηνών!
Ένα γεγονός που αποτελεί ντροπή και προκαλεί πολλά ερωτηματικά, είναι το φρικιαστικό γκράφιτι που έγινε σε παρακείμενο τοίχο της Πλατείας Αττικής, όπου κάποιοι ζωγράφισαν μια – μεγάλων διαστάσεων – αναπαράσταση με σατανικές μορφές και με έκδηλα μηνύματα αποκρυφισμού.
Σε μια μεριά αυτού του κατάπτυστου γκράφιτι εμφανίζεται ολόσωμος ο Σατανάς, τραγοπόδαρος, με κέρατα, με φτερά, και με τέσσερα χέρια που «ευλογούν». Μαύρες σφαίρες αιωρούνται και δίνουν την εντύπωση πλανητών και άλλων διαστάσεων, ενώ εμφανίζονται και άλλοι ζωόμορφοι δαίμονες και αποκρουστικές μορφές που «διακοσμούν» αυτό το ανοσιούργημα.
(Πηγή: https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/ntropi-frikiastiko-gkrafiti-me-demones-stin-platia-attikis-me-tin-anochi-tou-dimou/

Αλλά το παραπάνω γκράφιτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ, που χρεώνεται ο Δήμαρχος των Αθηναίων και λάτρης (;) του Διαβόλου κ. Μπακογιάννης!
Ένας γνήσιος Έλληνας και συγχρόνως πιστός άνθρωπος, παρατήρησε και κατέγραψε ένα ακόμη ΑΤΟΠΗΜΑ, ή αν θέλετε, ένα ακόμη ΕΓΚΛΗΜΑ, του Δημάρχου των Αθηναίων. Σε κάποια άλλη περιοχή της πόλεως, στην πλατεία Συντάγματος, ο «δραστήριος (;;;;) και αναμορφωτής (;;;) της ιστορικής πόλεως των Αθηνών»(!!!) Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ έστησε εκεί μερικά κλαδιά από έλατο, στα οποία έβαλε και κάποια στολίδια, ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗΝ ΦΑΤΝΗΝ, δηλ. την απεικόνισιν της Γεννήσεως του Σωτήρος του κόσμου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!!!!
Καί ο αναγνώστης της Εφημερίδος ΜΑΚΕΛΕΙΟ, στο φ. της 18ης.12. 2021, σελ. 10, γράφει τα εξής:
«Που είναι η Φάτνη Βλαχοδήμαρχε;
Αίσχος! Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος δεν έχει την φάτνη του Χριστού, αλλά κάτι πεταμένα κλαδιά έλατου λες και δεν βρισκόμαστε σε χριστιανική Χώρα! Κύριε Μπακογιάννη πάρε πίσω αυτή την απόφαση-έκτρωμα! Αναγνώστης».
Βλέπετε, Αδελφοί μου, οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, όχι μόνον ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στο Χριστό, αλλά και ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!
Ώστε, λοιπόν, στις ημέρες μας ο Διάβολος χορεύει! Επομένως θα έπρεπε οι άνθρωποι της Εκκλησίας, δηλ. και η Ιερά Σύνοδος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος των Αθηνών και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι-Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, να ξεσηκωθούν, να διαμαρτυρηθούν, να κτυπήσουν πένθιμα τις καμπάνες των Ναών, να κηρύξουν την Εκκλησία του Χριστού ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ, ώστε να διεγερθούν και οι συνειδήσεις των ευσεβών χριστιανών! Δυστυχώς, τίποτε από αυτά δεν έγινε!
…………………………………………………………………………………………………….
Δηλ. με άλλα λόγια οι Μητροπολίτες μας σήμερα από Ιατροί των ψυχών έγιναν ……Νοσοκόμοι! Υπηρετούν την υγεία του σώματος!!! Γι’ αυτό όμως και η σύγχρονη Κοινωνία σαπίζει!

………………………………………………………………………………….
17. Επομένως επί των ημερών ενός αφορισμένου Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνον η Ελλάδα χάνεται, αλλά και η Ορθοδοξία μας συντρίβεται και ποδοπατείται!
• Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης
• με το Κυβερνητικό του Σύστημα, που χρησιμοποιεί ως Ηγετικά Διοικητικά Στελέχη πρόσωπα από το ΛΟΑΤΚΙ, όπως τον κ. Πατέλη,
• με την επιλεγμένη προσωπικά από τον ίδιον Κυρίαν Κατερίναν Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρον της Δημοκρατίας,
• με τον ανεψιόν του κ. Μπακογιάννην ως Δήμαρχον των Αθηναίων και, τέλος,
• με την σκανδαλώδη τυφλήν υπακοήν των Αρχιερέων της Ελλάδος στις Εντολές Του απεργάζεται τον αφανισμόν όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και της Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθοδοξίας μας!
Θέλετε και άλλες επί πλέον αποδείξεις;
Για τους Μουσουλμάνους δεν λαμβάνονται μέτρα!
• Στα Τζαμιά τους ο ένας Μουσουλμάνος γονατίζει κολλητά στον διπλανό του!
• Στις διαδηλώσεις των δεν υπάρχουν περιορισμοί! Δεν εμποδίζονται!
• Μόνον οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ευρίσκον-ται υπό περιορισμόν!
Ποιος, λοιπόν, επιβάλλει αυτά τα ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ;
Ο Αφορισμένος κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, ασυνειδήτως ίσως, εργάζεται δια την επέκτασιν της κυριαρχίας του Διαβόλου στην Ελληνική Κοινωνία!!!!!!

18. Η Εκκλησία, λοιπόν, ευρίσκεται «εν διωγμώ», πλην όμως η Ιεραρχία της Εκκλησίας…κοιμάται! Δεν ακούσθηκε ένα σάλπισμα, που να διεγείρη σε μετάνοια τις ψυχές των πιστών! Δεν είδαμε μια διαμαρτυρία για την προβολή του Σατανά με το απαράδεκτο γκράφιτι στην πλατεία Αττικής! Δεν ακούσαμε μια Ανακοίνωση, διά της οποίας να εκφράζεται η αγανάκτησις της Εκκλησίας για την προσπάθεια καταργήσεως του όρου «Διακοπές των Χριστουγέννων» και αντικαταστάσεως με τον όρο «Διακοπές των εορτών», που επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωσις!

Από τους Ιεράρχες επίσης δεν ακούσαμε έστω μια φωνή διαμαρτυρίας για την προσπάθεια νομιμοποιήσεως του «γάμου των ομοφυλοφίλων» και της…..υιοθεσίας παιδιών από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια! Η φωνή της Μητρός Εκκλησίας π ε ρ ι ο ρ ί ζ ε- τ α ι αποκλειστικώς και μόνον στην ενίσχυση της Κυβερνήσεως, ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρά τα μέτρα της Πολιτείας για τον Κορωνοϊό! Τελευταίο παράδειγμα υποταγής είναι η πρόσφατος Δήλωσις ενός σεβασμίου Μητροπολίτου, ότι δεν πρόκειται να τελέση την νεκρώσιμον Ακολουθίαν σε πιστούς, οι οποίοι απέθαναν ανεμβολίαστοι!

γ) Αμέτρητες τώρα πιά είναι και οι φυσικές καταστροφές, διά των οποίων εκδηλώνεται και εκφράζεται η οργή του Θεού για την αποστασία μας από την πατρική Του αγκάλη και την υποδούλωση της ψυχής μας στο κράτος της αμαρτίας, στην εξουσία του Διαβόλου! Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι κατά τους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης ο Θεός έρριψε φωτιά από τον Ουρανό και κατέκαυσε τα Σόδομα και τα Γόμορρα! Επίσης κατά την εποχή του Νῶε ο Θεός, με τον γνωστό «κατακλυσμό του Νῶε», έρριψε τόσο πολύ νερό, ώστε καταστράφησαν όλα και επνίγησαν όλοι οι δούλοι της αμαρτίας της εποχής εκείνης πλήν του Νῶε, τον οποίον ο Θεός έσωσε μέσα στην Κιβωτό του! Έκτοτε κιβωτός της σωτηρίας μας είναι η Εκκλησία του Χριστού! Στις ημέρες μας λοιπόν συμβαίνουν παρόμοια περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα, ήτοι σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, και καταποντισμοί! Το αψευδές στόμα του Σωτήρος ημών Χριστού το έχει πραναγγείλει: «ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκαταστασίας, μὴ πτοηθῆτε· δεῖ γὰρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τὸ τέλος. 10 τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· Ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, 11 σεισμοί τε μεγάλοι κατὰ τόπους καὶ λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται» (Λουκ. κεφ. κα΄, στ.9-11) .

• Διαβάζοντας τα ανωτέρω περίεργα φυσικά φαινόμενα μερικοί φανατικοί ακόλουθοι του αφωρισμένου Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη θα σκεφθούν: «Γιατί ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρεται σ’αυτά τα φυσικά συμβάντα, αφού δεν έχουν συμβεί στην Χώρα μας;»

Στην εύλογη αυτή απορία, λοιπόν, απαντώ: Αναφέρθηκα σε φυσικές καταστροφές, οι οποίες έγιναν και σε άλλες Χώρες στον Πλανήτη μας, για να τονίσω, ότι η οργή του Θεού για την αποστασία μας είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ! Μήπως, λοιπόν, προσεγγίζει το τέλος του κόσμου; Η φωνή του Θεού μας λέγει, ότι η οργή του Θεού, εκδηλουμένη , τιμωρεῖ «τούς υἱούς τῆς ἀπειθείας», δηλ. τους αιχμαλωτισμένους, συνεπώς δε και υποδουλωμένους, στα δίκτυα της αμαρτίας. Γι’ αυτό ακριβώς και μας συμβουλεύει να νεκρώσουμε τα πάθη μας, την πορνεία , την ψυχική ακαθαρσία, την πλεονεξία κλπ., ώστε να επανέλθουμε στην αγκαλιά του Θεού!

«Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρεία, δι᾿ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυ-σάμενοι τὸν παλαιὸν άνθρωπον συν ταις πράξεσιν αυτού και ενδυσάμενοι τον νέον τον ανακαινούμενον εις επίγνω-σιν κατ΄εικόνα του κτίσαντος αυτόν» (Κολ. Κεφ. Γ΄, στ. 4-10).

Με όσα παραπάνω γράψαμε κατέστη φανερόν, ότι την Ελλάδα δεν διοικεί πλέον ο Χριστός, αλλά ο Διάβολος, τον οποίον άλλωστε και ζωγράφισε στην πλατεία Αττικής ο Δήμαρχος των Αθηναίων! Κατέστη, λοιπόν, φανερόν, ότι ο αφορισμένος Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης υποδουλώνει συνεχώς και περισσότερο στο Διάβολο την έως χθες Κοιτίδα της Ορθοδοξίας, την Χώρα και γενέτειρα Αγίων και Ηρώων!

Καιρός, τώρα, να σκεφθούμε και περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών, που έγιναν στη Χώρα μας τον τελευταίο καιρό.
1. Στο Μεσολόγγι:

2. Στην Κέρκυρα:

3. Στην Παραλία Πατρών:

4. Ο Σπερχειός ποταμός:

…………………………………………………………………………………………………………
ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Αδελφοί μου, Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,
Έπειτα από τις πλημμύρες κλπ. καταστροφές του έτους 2021 σήμερα έχουμε τίς πυρκαγιές! Η Ελλάδα μας, η Κοιτίδα της Ορθοδοξίας, καίγεται! Καταστρέφεται! Αλλά τα Μοναστήρια μας , τα Εξωκκλήσια μας, τα Προσκυνητάρια μας ΣΩΖΟΝΤΑΙ!

Με πολλούς τρόπους ο Επουράνιος Πατέρας μας, ο Θεός, εκφράζει την δυσαρέσκειά Του για την απομάκρυνσή μας από την Πατρική Του Αγκαλιά!
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη και όλους τους αφορισμένους Συνεργάτες του να παλεύουν μέσα στο πυκνό σκοτάδι της αμαρτίας, μέσα την κόλαση της σημερινής Κοινωνίας! Εμείς, γονατι-στοί στο Θρόνο της Μεγαλωσύνης Του, με δάκρυα μετανοίας ας προσευχώμεθα προς τον ενανθρωπήσαντα Σωτήρα του κόσμου, τον Νυμφίον της ψυχής, τον Χριστόν, να μη μας εγκαταλείψη η Χάρις Του! Ας ικετεύουμε εκτενώς την Πάναγνον Μητέρα Του, την Παναγίαν μας, να πρεσβεύῃ υπέρ ημών! Ας παρακαλούμε τον Κύριόν μας να δώση αυτογνωσίαν, μετάνοιαν και διόρθωσιν πορείας προς ημάς τους Εκκλησιαστικούς Ταγούς, οι οποίοι, από Διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων, Εκκλησιαστικοί δε Λειτουργοί όντες «εις τύπον και τόπον Χριστοῦ», κατέστημεν δυστυχώς δούλοι και τυφλά όργανα των Πολιτικών και των Πολιτειακών Αρχόντων! Από ιατροί των ψυχών κατέστημεν νοσηλευτές των σωμάτων! Αντί να πολεμάμε τον Διάβολο, πολεμάμε τον Κορωνοϊό! Αντί να στρώνουμε την οδόν προς τον Παράδεισον, δείχνουμε τον ολισθηρό δρόμο προς την Κόλαση! Στον Ορθόδοξο Ναό πρέπει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ να τηλεφωνήσουμε, …………για να κλείσουμε μια θέση για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων! Για την Κόλαση, αντιθέτως, δεν χρειά-ζονται διατυπώσεις! Αντί να είμεθα η ολοζώντανη φωνή του Θεού προς τον συνάνθρωπό μας, κατέστημεν μεγάφωνα του δαιμονικής εμπνεύσεως Εμβολίου Covid 19! Κλείσαμε τα αυτιά μας στις κραυγές κάποιων ιατρικών Παραγόντων, οι οποίοι μεγαλοφώνως φωνάζουν και λέγουν:

Και συμπληρώνουν: «Τα εμβολιασμένα άτομα φέρουν 251 φορές μεγαλύτερο φορτίο ιών COVID-19 στα ρουθούνια τους σε σύγκριση με τα ανεμβολίαστα!!!»
Έως χθες ήμασταν οι Φάροι του αληθινού φωτός, που είναι ο Χριστός! «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περι-πατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ’ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς» (Ιωάνν. κεφ. θ, 12-13).
Κι’ εμείς οι Αρχιερείς, οι έως χθες ακτινοβόλοι Φάροι του Σωτή-ρος ημών Ιησού Χριστοῦ, υψώνοντας το Ευαγγέλιό Του προς τους Χριστιανούς με δυνατή τη φωνή εκφωνούσαμε τα λόγια: «Σοφία, Ορθοί!» για να τους παρακινήσουμε να μελετούν την Αγία Γραφή και να την εφαρμόζουν στη ζωή τους!
Ωσαύτως εμείς οι Αρχιερείς, οι έως χθες ακτινοβόλοι Φάροι του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστοῦ, το βράδυ της Αναστάσεως, κρατών-τας ψηλά την λαμπάδα με το Άγιον Φως, απευθυνόμενοι προς τους πιστούς, με βροντερή τη φωνή κραυγάζαμε το «Φως Χριστοῦ φαίνει πάσι», για να τους παρακινήσουμε να θέσουν ως οδηγό της ζωής των τον Αναστάντα Κύριον, ώστε το Φως του Χριστού να φωτίζη την ψυχή τους και την πορεία της ζωής των !
Σήμερα δυστυχώς, αντί να κρατάμε ψηλά το Ευαγγέλιον, ασχολούμεθα με το να απονέμουμε κάποιους βαρείς χαρακτηρισμούς στους αδελφούς μας, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν το δαιμονικής εμπνεύσεως εμβόλιο! Με πολλήν θρασύτητα τους αποκαλούμε «Λεπρούς» ή «Αδελφοκτόνους» και αρνούμεθα να τους προσεγγίσουμε! Ακόμη και έτσι να ήσαν τα πράγματα, εμείς οι όντες «εις τύπον και τόπον Χριστού» θα είχαμε χρέος να αφήσουμε τα εννενήκοντα εννέα πρόβατα, δηλ. τους εμβολιασμένους, και να σπεύσουμε εις αναζήτησιν του «ενός», δηλ. «του απολωλότος προβάτου»!

Αδελφοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,
Κληρικοί και Λαϊκοί,
»Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου»!
Οι καιροί είναι χαλεποί! Θα έλθει εποχή όπου ακόμη και οι εκλεκτοί θα κλονισθούν!

Ένας ευλαβέστατος Κληρικός, ο π. Ηλίας Υφαντής το βρον-τοφωνάζει: Ακούστε τον:
« «Ανθρωπόμορφα τέρατα»
Να μιλήσεις στα νεοταξικά τέρατα για Σύνταγμα; Το έχουν κουρελιάσει! Να μιλήσεις για συνείδηση; Χαμένος κόπος. Αφού πολιτεύονται ως συνειδητά ασυνείδητοι! Να μιλήσεις για Θεό; Περιττό. Αφού έχουν θεό τους τον Αντίχριστο! Να μιλήσεις για ηθική; Όταν πολιτεύονται αμοραλιστικά! Να μιλήσεις για ντροπή; Όταν ιδανικό τους είναι η μετάλλαξή τους σε τέρατα! Να μιλήσεις για φιλότιμο. Φιλότιμο έχουν οι Έλληνες! Ενώ αυτοί επιδιώκουν μια κοινωνία αχταρμά φυλών και θρησκειών.
Ο Ουκρανός γιατρός Ζελένκο (περιοδικό ΠΑΡΑΚΑΤΑ-ΘΗΚΗ) επισημαίνει: Ο Θεός αυτή την ώρα μας θέτει το δίλημμα: Θα ζητήσετε τη βοήθειά μου; Ή θα τρέξετε στους τσάρους των εμβολίων, τους ψυχοπαθείς τυράννους; Θυσιάζοντας τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας!
******************

Αυτά, λοιπόν, μεταξύ πολλών άλλων είχαμε γράψει κατά το έτος 2021. Επανερχόμενοι σήμερα θέλουμε να τονίσουμε, ότι αιτία των κακών, τα οποία πλήττουν σήμερα την ταλαίπωρη Ελλάδα μας μπορεί να είναι ο βλάσφημος και άπιστος Πρωθυπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίον ξεφώνισαν ακόμη και τα Μέσα Ενημερώσεως! «Κρύβεται από τις ευθύνες του ο Κυριάκος», γράφει η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Καί συμπληρώνει:
«Στάχτη» το επιτελικό Κράτος του Μητσοτάκη. Ανίκανοι και άβουλοι στην Κυβέρνηση παρακολουθούν τη Χώρα να παραδίδεται στις φλόγες. Οι φωτιές σβήνουν, όταν δεν έχουν κάτι άλλο να κάψουν».
(Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 24.08.2023, σελ. 05)

Αδελφοί μου,
«Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετά φόβου! Πρόσχωμεν!» μας φωνάζει η Μητέρα Εκκλησία! Ας προσέχωμεν, διότι εισήλθαμε στην εποχή του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ! Ο Διάβολος κυβερνάει σήμερα την ανθρώπινη Κοινωνία! Και ο Όσιος Παΐσιος, προβλέποντας την εποχή αυτή, την εποχή του Αντιχρίστου και την κυριαρχία Διαβόλου, μᾶς είπε μια τρανταχτή συμβουλή: «Έρχονται δύσκολοι καιροί. Αρπαχτήτε από το φουστάνι της Παναγίας»!
Δηλαδή:
• Ελάτε στην Εκκλησία, να προσευχηθούμε!
• Ελάτε στην Ιερά Εξομολόγηση!
• Ελάτε να μεταλάβετε το Σώμα και το Αίμα του Σωτήρος Χριστού, δηλ. το Φάρμακο της Αθανασίας!
• Ελάτε στον Οίκο Κυρίου, δηλ. στην Κιβωτό της Σωτηρίας μας!
• Ελάτε στην Αγκαλιά του Σωτήρος Χριστού!
Σας το εύχομαι από τα βάθη τα καρδιάς μου!
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αίγιον, 25 Αυγούστου 2023

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%ce%bc%ce%b2%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%9c%ce%ae%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%9c%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .