Παρασκευή, Αυγούστου 4

Τραγικός θάνατος κολυμβητή που μολύνθηκε από αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο

 Είναι το έκτο καταγεγραμμένο περιστατικό στην ιστορία της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ

Τραγικός θάνατος κολυμβητή που μολύνθηκε από αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας κολυμβητής στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς μολύνθηκε από αμοιβάδα που… τρώει τον εγκέφαλο. Το συγκεκριμένο είδος αμοιβάδας ονομάζεται «Naegleria fowleri» και εμφανίζεται σε λίμνες και ποτάμια.

Οι Αρχές, σύμφωνα με την New York Post, δεν έδωσαν καμία άλλη πληροφορία για τον άτυχο κολυμβητή, ούτε καν για το φύλο του, ενώ δεν ενημέρωσαν ούτε για το σημείο στο οποίο πιθανολογούν πως μολύνθηκε.

Η «Naegleria fowleri», ουσιαστικά εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα και καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό, επιφέροντας τον θάνατο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Αυτή είναι η τρίτη καταγεγραμμένη περίπτωση θανάτου από τη συγκεκριμένη αμοιβάδα στη Τζόρτζια από το 1962. Να σημειωθεί πως δεν μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Η αμοιβάδα εμφανίζεται φυσιολογικά και δεν υπάρχει κάποιο περιβαλλοντολογικό πρωτόκολλο. Δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές ούτε να τεθούν υπό έλεγχο. Η εμφάνισή τους διαφέρει από καιρό σε καιρό», ανέφερε επιστήμονας Υγείας.

Τα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, πυρετός, ναυτία και εμετός, «πιάσιμο» στον αυχένα και επιληπτικές κρίσεις, πριν επέλθει ο θάνατος. Τα συμπτώματα ξεκινούν πέντε ημέρες μετά από την μόλυνση.

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/9914762/tragikos-thanatos-kolymviti-pou-molynthike-apo-amoivada-pou-troei-ton-egkefalo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .