Κυριακή, Αυγούστου 13

Ο Κυριάκος κάνει διακοπές, αλλά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατακεραυνώνει τον Κροάτη Πρόεδρο


Για παρέμβαση στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, κάνει λόγο με αυστηρή ανακοίνωσή της  η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος,  μετά  τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας  Ζόραν Μιλάνοβιτς, για τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα της προφυλάκισης των Κροατών χούλιγκαν, που πρωτοστάτησαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για κατάπτυστες δηλώσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος όμως προτιμά να συνεχίζει τις αδιάκοπες διακοπές του, από το να υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κροατίας είπε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα: 

«Οι  δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .