Δευτέρα, Αυγούστου 28

Παρίσι: Απαγορεύονται οι βόλτες με πόνι για παιδιά ύστερα από εκστρατεία για τα δικαιώματα των ζώων

Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων θεωρούν ότι τα πόνι υποφέρουν

θα απαγορεύσει τις βόλτες με πόνι για τα παιδιά στα δημόσια πάρκα του από το 2025, μετά από εκστρατεία ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα πόνυ δεν έχουν καλή μεταχείριση.Οι βόλτες με πόνι αποτελούν δημοφιλή δραστηριότητα στα πάρκα του Παρισιού, όπως το Champ de Mars, το Parc Monceau και το Parc du Luxembourg, εδώ και δεκαετίες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια εκστρατεία για την απαγόρευσή τους, υποστηρίζοντας ότι τα πόνι αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές μέρες χωρίς ποτέ να τους αφαιρείται το χαλινάρι, δεν έχουν μόνιμη πρόσβαση σε φρέσκο νερό και σανό και υποφέρουν πολλές ώρες στα φορτηγά μεταφοράς στην πόλη.


«Τα πόνι δεν είναι παιχνίδια. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα γι’ αυτά από αυτές τις βόλτες, δεν δημιουργείται κανένας συναισθηματικός δεσμός. Απλώς μετατρέπονται σε αντικείμενα ψυχαγωγίας», δήλωσε η ακτιβίστρια της οργάνωσης Paris Animaux Zoopolis (PAZ) Amandine Sansivens.

Μια αίτηση της PAZ για την απαγόρευση της χρήσης των ζώων για βόλτες έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 8.400 υπογραφές.

Αφού εισήγαγε έναν κανονισμό για την ευημερία των πόνι το 2021, το δημαρχείο αποφάσισε τον περασμένο μήνα να καταργήσει σταδιακά τις άδειες των φορέων εκμετάλλευσης των πόνι.

Ο Στεφάν Μισό, διευθυντής της AnimaPoney -η οποία λειτουργούσε βόλτες με πόνι σε διάφορα πάρκα του Παρισιού, αλλά έχει πλέον κλείσει τα μισά από αυτά- δήλωσε ότι τα πόνι του εργάζονται μόνο περίπου 150 ημέρες το χρόνο. 

 https://www.parapolitika.gr/diethni/article/1297459/parisi-apagoreuodai-oi-voltes-me-poni-gia-paidia-ustera-apo-ekstrateia-gia-ta-dikaiomata-ton-zoon/?utm_source=rss

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .