Πέμπτη, Αυγούστου 10

Ρόδος: Χειρουργήθηκε και είναι καλά στην υγεία του το ελαφάκι που σώθηκε από τη φωτιά

Ελαφάκι Ρόδος Κιοτάρι

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο χειρουργημένο και καλά στην υγεία του βρίσκεται, το ελαφάκι από τη Ρόδο που είχε διασωθεί από τη φωτιά πριν μερικές μέρες αλλά αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το ελαφάκι εντοπίστηκε τραυματισμένο στο Κιοτάρι από συμπατριώτες μας και το περιέθαλψαν τα μέλη του συλλόγου

Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» που βρέθηκαν στο νησί μας. Το ελάφι, ένα νεαρό αρσενικό πλατώνι, που βρέθηκε στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel μετά τη φωτιά παρουσίαζε προβλήματα στα άκρα του κι επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα για να χειρουργηθεί, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Ελαφάκι Ρόδος Κιοτάρι

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του συλλόγου παρατηρώντας το ζώο, το οποίο παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του, ο κτηνίατρος έκρινε σκόπιμη την αναισθησία του. Με χρήση φυσοκάλαμου, ευγενική προσφορά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αναισθητοποίησε το πλατώνι, το οποίο μεταφέρθηκε, συνοδεία του κτηνιάτρου, με όχημα του Δασαρχείου Ρόδου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.

Μετά την πρώτη κλινική και ορθοπεδική εξέταση, κρίθηκε απαραίτητη η περεταίρω διερεύνηση του περιστατικού με ακτινολογικό έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε με το ζώο υπό γενική αναισθησία την Κυριακή 30 Ιουλίου στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μαργιέ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, το ζώο λάμβανε από τον κτηνίατρο Γρηγόρη Μαρκάκη και από απόσταση, με χρήση φυσοκαλάμου, αντιφλεγμονώδη αναλγητικά φάρμακα, αντιβιοτικά, καθώς επίσης και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για την υποστήριξη του μυϊκού του συστήματος. Κατόπιν συνεννόησης με την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του πλατωνιού στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ελαφάκι Ρόδος Κιοτάρι

Το νεαρό πλατώνι που διασώθηκε από τον πανικό της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο χειρουργήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα. Τις προηγούμενες μέρες φιλοξενήθηκε σε χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, υπό την ευθύνη του Δασαρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης ταξίδεψε, με την ευγενική χορηγία της Attica group, από τη Ρόδο στον Πειραιά.

Μετά την ανάνηψη μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΑΖΠ, όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του, όταν αναρρώσει θα επιστρέψει σύντομα στη Ρόδο.

Ελαφάκι Ρόδος Κιοτάρι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .