Σάββατο, Αυγούστου 19

ΕΕ: Προετοιμάζεται για χημικές και πυρηνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Χτίζεται στην Φινλανδία η μεγαλύτερη «αποθήκη» εφοδίων που προορίζεται για χρήση από τις χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης


Η Φινλανδία θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο στρατηγικό απόθεμα εφοδίων έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενεργοποίησε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ετοιμότητά της για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Το σχέδιο, το οποίο έλαβε χρηματοδότηση ύψους 242 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δημιουργήσει ένα στρατηγικό

απόθεμα που προορίζεται για χρήση από τις χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Φινλανδίας σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

“Οι χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές ή πυρηνικές απειλές είναι πιο πιθανές λόγω της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης και αυτό είναι που κινητοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, δήλωσε σε συνέντευξή της η Tarja Rantala, υπεύθυνη του έργου στο υπουργείο.

Το απόθεμα που θα αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του 2024 στη Φινλανδία, θα περιλαμβάνει προστατευτικό εξοπλισμό όργανα μέτρησης και ανιχνευτές ραδιενέργειας, καθώς και φάρμακα και εμβόλια.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .