Κυριακή, Αυγούστου 27

Χάρτινα καλαμάκια Μητσοτάκη

Η γελοιότητα των αποφάσεων και των προσώπων της εξουσίας είναι ευθέως ανάλογη με την τραγικότητα των δεινών που προκαλούν

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Η φωνή του πάλλεται από αποφασιστικότητα και οι κατενθουσιασμένοι και καταγοητευμένοι βουλευτές του νιώθουν ρίγη συγκινήσεως να διατρέχουν τη ραχοκοκαλιά τους. Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής:
Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Από το 2021 στην Ελλάδα θα απαγορευτούν εντελώς τα πλαστικά μιας χρήσης.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.) Η χώρα με την πιο όμορφη φύση οφείλει να την προστατεύσει έμπρακτα. Στις επιχειρήσεις του χώρου θα δοθούν κίνητρα για την προσαρμογή τους στην κυκλική οικονομία με εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και επανακατάρτιση των εργαζομένων τους».

Ο λόγος του πρωθυπουργού τηρήθηκε σαν συμβόλαιο με τοκογλύφο, κατά γράμμα δηλαδή. Τα πλαστικά καλαμάκια, που τόσο μεγάλη ζημιά έχουν προκαλέσει στα δάση μας, στις θάλασσες, στα ποτάμια, στους λόγγους και στα βουνά, τέθηκαν υπό απαγόρευση. Οι Ελληνες πλέον είναι υποχρεωμένοι, μαζί με τον καφέ και τον χυμό τους, να γεύονται χαρτί που λιώνει – μια και όλα τα καλαμάκια είναι πλέον χάρτινα και διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν μέσα σε κάνα δίλεπτο από την πόντισή τους σε οποιοδήποτε υγρό.

Κι είναι στ’ αλήθεια παράξενο που, με τέτοια μνημειώδους σημασίας νομοθετική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τις χειρότερες επιδόσεις (από την πολεμική τουρνέ του Ιμπραήμ στην Ελλάδα κι έπειτα) στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι στ’ αλήθεια δύσκολο να υπολογιστεί πόσα εκατομμύρια στρέμματα δασών έχουν γίνει στάχτη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους… αρίστους του.

Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι μέσα σε ένα τριήμερο (19-21 Αυγούστου 2023) κάηκαν περισσότερα από 400.000 στρέμματα: 380.000 στρέμματα στον Eβρο, 30.000 στη Ροδόπη, 12.000 στρέμματα στη Βοιωτία, 8.000 στρέμματα στην Κύθνο και 5.000 στρέμματα στα Ψαχνά! Σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται η Φυλή, η Πάρνηθα και άλλα σημεία της επικράτειας.

Με Κυριάκο Μητσοτάκη θα καούν οι χλοοτάπητες στα γήπεδα κι οι γαρδένιες στις γλάστρες!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .