Τρίτη, Αυγούστου 8

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ: «Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο της Τουρκίας!»

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτός ως πότε θα μας τα παίρνει σαν πολιτικός, φτάνει πια, δε χόρτασε, γέρασε, έφαγε έφαγε, έφαγε, έλεος πια!

Βασίλειος Τσάμης Ο βουλευτής Ηλείας Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι είναι άλλο εθνική κυριαρχία κ άλλο κυριαρχικά δικαιώματα κ προανήγγειλε υποχώρη...


Βασίλειος Τσάμης
Ο βουλευτής Ηλείας Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι είναι άλλο εθνική κυριαρχία κ άλλο κυριαρχικά δικαιώματα κ προανήγγειλε υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα.
Πρόσεξε τώρα.
Κυριαρχία είναι η ιδιότητα του ανεξάρτητου κράτους να κατέχει την πλήρη κ απόλυτη εξουσία στην εθνική του επικράτεια.(ηπειρωτική επικράτεια, εσωτερικά ύδατα, χωρικά ύδατα)
Κυριαρχικά δικαιώματα είναι τα δικαιώματα που απολαμβάνει το παράκτιο κράτος, βάσει της κυριαρχίας του, έναντι όλων των φυσικών πόρων στην αποκλειστική οικονομική του ζώνη (ΑΟΖ) και στην υφαλοκρηπίδα του, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση της περιοχής για οικονομικούς σκοπούς, όπως η παραγωγή ενέργειας, κ. α.
Με βάση το άρθρου 121 της UNCLOS, όλα τα νησιά δικαιούνται το σύνολο των θαλάσσιων ζωνών (Χωρικά Ύδατα, ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδα κ.ά..)
Συνεπώς, τα κυριαρχικά δικαιώματα πηγάζουν από την κυριαρχία.
Στο πλαίσιο υπάρχει κ η δικαιοδοσία . Είναι η αποκλειστική αρμοδιότητα του παράκτιου κράτους να λαμβάνει αποφάσεις,να βάζει κανόνες και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους. (επιστημονική έρευνα, προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του κ. α) Η δικαιοδοσία υποστηρίζει την κυριαρχία και δημιουργεί το περιβάλλον για την άσκησή της. Η δικαιοδοσία επεκτείνεται κ πέρα ​​από τις περιοχές στις οποίες το κράτος έχει κυριαρχία κ κυριαρχικά δικαιώματα.
Αν, εδω τώρα, όπως λέει ο Αβραμόπουλος, η Ελλάδα κάνει υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα,
αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Τουρκία θα ασκεί επικυριαρχία στην ζώνη κυριαρχίας της Ελλάδας. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, συναινεί, με δεσμευτική συνθήκη, να γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .