Κυριακή, Αυγούστου 27

Περίεργες λεπτομέρειες από την ιστορία της Ουκρανίας...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Περίεργες λεπτομέρειες από την ιστορία της Ουκρανίας προκύπτουν την επομένη της...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Περίεργες λεπτομέρειες από την ιστορία της Ουκρανίας προκύπτουν την επομένη της... "Ημέρας Ανεξαρτησίας" της χώρας,
Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ουκρανίας, που ανέλαβε, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, Βίτολντ Φόκιν, ο οποίος συμμετείχε στην υπογραφή των Συμφωνιών Μπελοβέζσκαγια, με τις οποίες διαλύθηκε αντισυνταγματικά η ΕΣΣΔ, είπε ότι το πρωτότυπο των Συμφωνιών της Μπελοβιέζσκαγια έχει χαθεί και ότι δεν προέβλεπε καμία ανεξαρτησία.
Γκόρντον: Βλέπω το δεξί σας χέρι. Αυτό το δεξί χέρι είναι που υπέγραψε την Συμφωνία της Μπελοβιέζσκαγια. Λυπάστε ή όχι, γι΄αυτήν την Συμφωνία;;
"Λυπάμαι που το έγγραφο, που υπέγραψα εξαφανίστηκε. Το έχετε δει; Ποιος το είδε; Κανείς δεν το είδε. Το 2012, όταν έδινα μια συνέντευξη στο περιοδικό «Είμαι Ουκρανός», δήλωσα ότι το έγγραφο που υπέγραψα περιείχε εντελώς διαφορετικές πτυχές ανάπτυξης και διατάξεων.
Προοριζόταν να μην έχει την ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών) ως Κοινοπολιτεία, αλλά ως ΈΝΩΣΗ Ανεξάρτητων Κρατών, με ένα κοινό σύστημα στρατηγικής άμυνας, κοινών δασμών, ελεύθερης κυκλοφορίας εμπορευμάτων και ροών των πολιτών.
Αλλά, μετά που μίλησα (σ.σ. γι΄αυτό το έγγραφο, στο περιοδικό), κυριολεκτικά δύο εβδομάδες αργότερα, εμφανίστηκε ένα μήνυμα ότι αυτό το έγγραφο είχε εξαφανιστεί", είπε ο Φόκιν στον αέρα της εκπομπής του Ουκρανού Gordon.
Γουάτ;;; What???
Εξαφανίστηκε το Σύμφωνο "Ανεξαρτησίας" της Ουκρανίας;;
Και πώς αποδεικνύεται ότι είναι "ανεξάρτητο κράτος", μέσα στην ΚΑΚ και όχι μέρος μιας Ενωσης ανεξαρτήτων κρατών, όπως κατά τον πρώην πρωθυπουργό, υπογράφτηκε;;;
Πολύ περίεργα πράγματα έχουν συμβεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .