Σάββατο, Αυγούστου 12

Περιφέρεια Αττικής: Τα φανάρια θα ρυθμίζονται από το σύστημα της Google

Περιφέρεια Αττικής: Τα φανάρια θα ρυθμίζονται από το σύστημα της Google

«Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που γίνονται για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού»

Οι ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων στα φανάρια της πόλης αποτελεί πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο και το μεγαλύτερο βάσανο των οδηγών.

Έτσι τα κυκλοφοριακά προβλήματα αποτελούν φλέγον ζήτημα για την πλειοψηφία των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος με την βοήθεια του τεχνολογικού κολοσσού Google.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής Κίμωνα Λογοθέτη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τους αρμόδιους φορείς, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε συμφωνία μέσω της οποίας «το επόμενο χρονικό διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με τη Google, ώστε να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ρυθμίζονται οι χρόνοι του φωτεινού σηματοδότη, δηλαδή πόσο θα διαρκεί το κόκκινο και πόσο θα διαρκεί το πράσινο ανάλογα με την κίνηση».

Ο κ. Λογοθέτης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πως «σύμφωνα με το σήμα που θα παίρνουμε, τόσο από τους δορυφόρους όσο και από την κινητή τηλεφωνία, θα δώσουμε και κάποια κυκλοφοριακά στοιχεία στην Google τα οποία θα τα αξιοποιήσει και οι χρόνοι διαδρομής που μας δίνει το κινητό μας για εναλλακτικές διαδρομές θα είναι πολύ πιο αξιόπιστοι με μεγαλύτερη ακρίβεια».

 https://www.in.gr/2023/07/26/greece/perifereia-attikis-ta-fanaria-tha-rythmizontai-apo-systima-tis-google/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .