Πέμπτη, Αυγούστου 17

H ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάποιον για να καταλάβεις αμέσως τον χαρακτήρα του


Αν δεν τα πας καλά με το να «διαβάζεις» τους ανθρώπους, τότε υπάρχει μια ερώτηση που μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά τους, ώστε να μην αναρωτιέσαι την επόμενη φορά για το ποιόν του συνομιλητή σου.

Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα, αν ρωτήσεις κάποιον ποια είναι η γνώμη του για κάποιον άλλο άνθρωπο, τότε θα σου αποκαλύψει κάτι για τη δική του προσωπικότητα, επειδή εμείς οι άνθρωποι συνήθως βλέπουμε στους άλλους τα δικά μας χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα ένας ευγενικός άνθρωπος, θα βλέπει και τους άλλους ευγενικούς, ή κάποιος εγωιστής θα διακρίνει και στους άλλους εγωισμό.

Ένα μεγάλο κομμάτι μιας αρνητικής προσωπικότητας είναι το να βλέπει τους άλλους αρνητικά. Απλά και μόνο η τάση κάποιου να βλέπει τους ανθρώπους με αρνητισμό, δείχνει περισσότερες πιθανότητες για κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της προσωπικότητας.

Ως μέρος της έρευνας αυτής, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κρίνουν τα χαρακτηριστικά τριών άλλων ανθρώπων και θετικά και αρνητικά. Όσο πιο θετικά έκριναν τους άλλους, τόσο πιο χαρούμενοι και συναισθηματικά σταθεροί ήταν οι συμμετέχοντες. Από την άλλη μεριά, όσοι έκριναν τους άλλους αρνητικά, ήταν νάρκισσοι και είχαν πιο αντικοινωνική συμπεριφορά.

Παρόλο που ένας νάρκισσος μπορεί να βλέπει τους άλλους αδιάφορους ή άχρηστους, αυτό δεν σημαίνει ότι βλέπουν έτσι και τον εαυτό τους. Ομοίως, τα άτομα που εμφανίζουν συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν παρανοϊκή διαταραχή της προσωπικότητας, μπορεί να πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι κακόβουλοι και αναξιόπιστοι, ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .