Τρίτη, Αυγούστου 22

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ – ΣΕ ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ Η ΧΑΣΙΑ – ΚΑΗΚΑΝ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ – Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ -Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ 1950 – ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΘΡΙΛΕΡ

Screenshot 2023-08-22 153820

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Φυλή Αττικής, κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η πρόσβαση στο μοναστήρι ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομακρυνθούν οι μοναχές.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πάντως ότι πλέον δεν κινδυνεύουν, οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φθάσουν στο μοναστήρι

και όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής,

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής λέγοντας ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Όπως ανέφερε στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας. «Χρειαζόμαστε πολλά εναέρια μέσα γιατί δεν είναι προσβάσιμη η φωτιά από το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος εκτιμώντας ότι τα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επαρκούν.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί και ταβέρνες στη Χασιά

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος έκανε έκκληση για επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα. «Με δύο ελικόπτερα δεν χτυπιέται η φωτιά» είπε περιγράφοντας τη δραματική εικόνα στον οικισμό. «Δεν έχουμε ρεύμα» δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής.

Γύρω στις 12:35 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της Φυλής. Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς Άνω Λιόσια.

Αττική Οδός: Κλειστή από Ελευσίνα μέχρι Περιφερειακή Αιγάλεω και στα 2 ρεύματα

Έκλεισε η Αττική Οδός και στα 2 ρεύματα σε ένα μεγάλο τμήμα της, λόγω της φωτιάς στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αττικής Οδού, ο δρόμος έχει κλείσει από την είσοδο της Ελευσίνας έως τον κόμβο της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μάλιστα έστειλε σχετικό μήνυμα και το 112.
Την ίδια ώρα η φωτιά στον Ασπρόπυργο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

 

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/live-%ce%95%ce%99%ce%9a%ce%9f%ce%9d%ce%91-%ce%97-%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%99%ce%91-%ce%a3%ce%a4%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%94%ce%95%ce%a3-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%a0%ce%91%ce%a1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .