Τους παράνομους μετανάστες «δείχνουν» ως υπαίτιους για τη φωτιά στον Έβρο οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι κάνουν λόγο για εμπρησμούς. 

Την ώρα που επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις του pronews.gr ότι το δάσος της Δαδιάς κάηκε λόγω της φωτιάς που άναψαν οι αλλοδαποί που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, μάλλον για να μαγειρέψουν, οι κάτοικοι της

Αλεξανδρούπολης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν παράνομοι μετανάστες που κυκλοφορούν με εκρηκτικές ύλες.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Μελίνα Ντισλιάν μίλησε στο pronews.gr και μας μετέφερε τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τονίζουν ότι «κυκλοφορούν παράνομοι μετανάστες που κουβαλάνε μαζί τους μπιτόνια με βενζίνη, ξύλα και μαχαίρια». 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν πίσω από το σούπερ μάρκετ LIDL και είχαν μαζί τους κουκουνάρια, ξύλα και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«25 εκρήξεις και εστίες είναι εμπρησμός», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσηκωθεί και πραγματοποιούν περιπολίες, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το έργο της αστυνομίας και του στρατού.

«600 παράνομοι μετανάστες έχουν μπει τις τελευταίες τρεις ημέρες. Κυκλοφορούσαν στον περιφερειακό, στα κλειστά καταστήματα, ακόμη και στα στρατόπεδα», τονίζουν οι κάτοικοι, τις μαρτυρίες των οποίων επικαλείται η Μ.Ντισλιάν. «Κάνουμε περιπολίες μαζί με τον στρατό και την αστυνομία, βρίσκουμε αλλοδαπούς μέσα σε χωράφια», προσθέτουν.

Σε ερώτηση για το γιατί οι κάτοικοι επί της ουσίας κάνουν το έργο της αστυνομίας, όπως είδαμε χαρακτηριστικά και στο βίντεο με τους πολίτες που είχαν προσαγάγει 13 παράνομους αλλοδαπούς, οι οποίοι πλέον κατηγορούνται για εμπρησμό, η Μ.Ντισλιάν τονίζει ότι «δεν προλάβαινε η αστυνομία και ο στρατός. Βγήκε όλη η πόλη και έκανε περιπολίες» και επαναλαμβάνει γι’ ακόμη μια φορά ότι 600 περίπου παράνομοι αλλοδαποί μπήκαν στην Ελλάδα μέσα σε τρεις ημέρες, όλοι τους άνδρες.

«Οι αστυνομικοί μας ρωτάνε αν είδαμε υπόπτους και εμείς τους λέμε. Περπατάνε σε ομάδες των τριών ή των τεσσάρων και έχουν μαύρους σάκους», λένε οι αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίον συμβάλουν στο έργο των αρχών.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν πριν από λίγες ώρες δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί στον Γαλλικό Σταθμό. Επίσης το μεσημέρι της Τετάρτης (23/8) συνελήφθησαν και άλλοι δύο αλλοδαποί, στη Δίκελα, οι οποίοι προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Αναφέρονται σε ένα αυτοκίνητο, οι πινακίδες του οποίοι έχουν κυκλοφορήσει, στο οποίο φέρεται να επιβαίνουν άτομα που πετάνε πανιά με βενζίνη και άλλα εύφλεκτα υλικά. Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχουν ενημερωθεί οι αρχές και το αναζητούν.

Τέλος, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι τα αθηναϊκά ΜΜΕ δεν αναφέρονται στην καταστροφή που έχουν υποστεί οι περιουσίες των πολιτών, αλλά στέκονται κυρίως στους 18 παράνομους αλλοδαπούς που κάηκαν.