Δευτέρα, Αυγούστου 7

Έρχεται η… «Θητεία – Ευκαιρία»: Στον στρατό με tablet για θητεία 6-12 μηνών και πιστοποιήσεις!

Τι σκέφτονται να αλλάξουν στα επιτελεία

Έρχεται η… «Θητεία – Ευκαιρία»: Στον στρατό με tablet για θητεία 6-12 μηνών και πιστοποιήσεις!
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί το σχέδιο της εφαρμογής του προγράμματος «Θητεία – Ευκαιρία» που θα έχει και… online εκπαίδευση με tablet ενώ για πρώτη φορά μιλά για θητεία 6-12 μηνών και όχι 9-12 σαν μια προαναγγελία μείωσης.

Τώρα τι θα καταφέρει αυτό το πρόγραμμα να κάνει για την ενίσχυση των μαχητικών ικανοτήτων των στρατευσίμων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ΕΣ σε περίπτωση πολέμου αν χρειαστεί

κανείς δεν το καταλαβαίνει. 

Για να καταρτιστεί το εν λόγω πρόγραμμα, όπως αναφέρει εφημερίδα, εξετάστηκαν ανάλογα μοντέλα άλλων χωρών.

Κυρίως αυτό της Φινλανδίας μπήκε στο μικροσκόπιο, καθώς πρόκειται για μία χώρα με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το μοντέλο θα περιλαμβάνει θητεία 6 – 12 μηνών, με τη δυνατότητα online εκπαίδευσης παράλληλα με την εκπαίδευση στα στρατόπεδα όπου θα υπηρετούν οι στρατιώτες.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός ακαδημαϊκού προφίλ από τους στρατεύσιμους, έτσι ώστε να αποκτούν γραμματικές γνώσεις, δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία.

Επιπλέον, στόχος είναι να δοθεί έμφαση σε ειδικότητες που εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση ειδικότερα σε τεχνικούς κλάδους. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας, δεν θα αλλοιωθεί σε καμία περίπτωση ο χαρακτήρας της στρατιωτικής εκπαίδευσης, και αυτός είναι και ο πρώτος πυλώνας του νέου προγράμματος από τους τρεις στους οποίους αναμένεται να εκτείνεται.

Αναλυτικά:

Θα επιδιωχθεί, όπου αυτό είναι εφικτό, να εξοικονομηθεί χρόνος από την εκπαίδευση επί του πεδίου, αξιοποιώντας νέα μέσα για τη διδακτέα ύλη των στρατιωτικών αντικειμένων και με εξέταση των οπλιτών επί των θεωρητικών αντικειμένων (όπου δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις)

Οι οριζόντιες δεξιότητες θα αφορούν το σύνολο των οπλιτών, με στόχο την αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων, διαχείριση έκτακτων αναγκών και εκπαίδευση για παροχή πρώτων βοηθειών.

Εθελοντική δυνατότητα φοίτησης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων, με σύνδεση με τα ΙΕΚ.

Τάμπλετ για τους στρατιώτες, πιστοποίηση για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι στρατεύσιμοι κατά την είσοδό τους στον Στρατό θα προμηθεύονται με ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ κλπ.), ενώ για κάθε πρόγραμμα θα υπάρχει ανεξάρτητος ελεγκτής για το πρόγραμμα σπουδών και το περιεχόμενο.

Το αντικείμενο φοίτησης θα συναρτάται με την ειδικότητα των στρατιωτών και θα οδηγεί σε πιστοποίηση. Οι πιστοποιήσεις αυτές θα μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 pronews.gr στο Instagram

Σχετικές δηλώσεις για το πρόγραμμα «Θητεία – Ευκαιρία», έκανε στην ίδια εφημερίδα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα δώσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στους νέους».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .