Παρασκευή, Αυγούστου 4

«Αντί για πυροσβεστικά, γεμίσαμε αστυνομία»: Το μήνυμα των εθελοντών που έσβηναν φωτιές (video)

 Όλοι είδαν το βίντεο με το «μανιτάρι» από την έκρηξη στην Νέα Αγχίαλο, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο με τις δηλώσεις των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πεδίο...

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Όλοι είδαν το βίντεο με το «μανιτάρι» από την έκρηξη στην Νέα Αγχίαλο, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο με τις δηλώσεις των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πεδίο και προσπαθούσαν με κίνδυνο της ζωής τους να σώσουν περιουσίες, ζώα και ανθρώπινες ζωές.

Κάποιες πολύ χαρακτηριστικές δηλώσεις κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, από την Μαγνησία, όπου δεκάδες άνθρωποι ανέβηκαν στο βουνό για να σβήσουν πυρκαγιές και να καλύψουν την εκκωφαντική απουσία του κράτους.

Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, αρχικά τον λόγο παίρνει ένας εθελοντής που ανέβηκε στο βουνό προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Επιχειρούμε αυτό-οργανωμένα, από τη Λαική συνέλευση Σταγιατών με το πυροσβεστικό του χωριού» δηλώνει μεταξύ άλλων. Όπως φαίνεται ανέλαβαν να βοηθήσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, η για την ακρίβεια με όλους εκείνους τους τρόπους που κανονικά θα έπρεπε να συνδράμει το κράτος. «Ήμασταν από το πρωί πάνω με την ομάδα της πυρασφάλειας στο χωριό, κατεβήκαμε κάτω, γιατί υπήρχε ανάγκη, πήγαμε σε μαντριά, ανοίξαμε απελευθερώσαμε ζώα, καιγόντουσαν όλα τα καημένα. Σε ηλεκτρολογεία, επίσης, εργοστάσια μας στέλνουν και βλέπουμε ότι ο κρατικός μηχανισμός δε λειτουργεί, μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό» δήλωσε επίσης ο συγκεκριμένος εθελοντής.

Στη συνέχεια τον λόγο παίρνει ένας ακόμα εθελοντής που καταγγέλλει πως «αντί για πυροσβεστικά, έχουμε γεμίσει αστυνομία» και αναφέρει επίσης ότι τις τέσσερις ώρες που βρίσκονται στο πεδίο δεν έχουν δει κανέναν πυροσβέστη. Ενώ φεύγοντας για να συμμετάσχει πάλι στην κατάσβεση, αναφέρει ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις πυροσβεστών».

 https://www.koutipandoras.gr/article/anti-gia-pyrosvestika-gemisame-astynomia-to-minyma-ton-ethelonton-pou-esvinan-foties-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .