Με απευθείας ανάθεση ύψους 100 εκατ. ευρώ θα εκδοθούν από τις 25 Σεπτεμβρίου οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες παρά τις αντιδράσεις χιλιάδων Ελλήνω πολιτών που δεν θέλουν να την παραλάβουν.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τον Γιάννη Οικονόμου συνεχίζει τη σύμβαση του προκατόχου του Νότη Μηταράκη, ο οποίος

συνέχισε την σύμβαση του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις του Κράτους με την ιδιωτική πρωτοβουλία αφού η αξία της φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ.

Ο αρχικός διαγωνισμός είχε γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην συνέχεια έγινε δεύτερος ο οποίος όμως έληξε άδοξα από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο διαγωνισμός ψηφιοποίησης των νέων ταυτοτήτων συγκέντρωσε τα πιο ισχυρά εταιρικά ονόματα της τεχνολογίας.

Ανάμεσα τους ήταν η γαλλική εταιρεία Gemalto μέλος του ομίλου Thales Company, η υπό γερμανικό έλεγχο Veridos Matsoukis, η γαλλική Idemia, με άγνωστο Έλληνα εταίρο, η βελγική ZETES INDUSTRIES και η Ιαπωνική Toppan Printing, με συνεργάτη τον κ Ηλία Σαμαρά όπως αναφέρει το bankingnews.gr

Πρόκειται για την εταιρεία που συνεργαζόταν ήδη με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την έκδοση διαβατηρίων.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Τάκης Θεοδωρικάκος από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2023, επέλεξε να παγώσει τον αρχικό διαγωνισμό έκδοσής νέων ταυτοτήτων και επέλεξε με απευθείας ανάθεση την εταιρεία του Ηλία Σαμαρά , ο οποίος συνεργάζεται με την Ιαπωνική εταιρεία Toppan Printing που ανέλαβε το έργο και την αγορά μηχανημάτων για την έκδοση των ψηφιακών ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το κόστος του έργου είναι 600 εκατ. ευρώ αρά με την προσωρινή σύμβαση δεν καλύπτονται οι ανάγκες όλης της χώρας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έδειξε να βιάζεται και έτρεξε να υλοποιήσει μια σύμβαση όταν η καταληκτική ημερομηνία για τις νέες ταυτότητες είναι ο Αύγουστος του 2026.

Kαι κάπως έτσι θα αναγκαστούν οι Έλληνες πολίτες να δεχτούν την νέα ψηφιακή ταυτότητα η οποία ίσως τελικά να μην είναι τόσο αθώα όσο διατείνεται κυβέρνηση.

Ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποιεί τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα!

Στην Κίνα ως γνωστόν, ο κάθε πολίτης συγκεντρώνει βαθμούς «καλή συμπεριφοράς». Με λίγα λόγια αν είναι αρεστός στην εξουσία με αυτά που λέει και πράττει, παίρνει πιστοποίηση «καλού πολίτη» και άρα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και παροχές!

Εάν αντίθετα πέφτει κάτω από τη «βάση» στην βαθμολογία, δηλαδή δημιουργεί προβλήματα στην υπάρχουσα εξουσία, του κόβεται η πρόσβαση σε παροχές και γενικότερα σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα προάγει την ζωή του

Και ένας τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση των μετρητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε ο βασικός εκπρόσωπος και θεωρητικός εκφραστής των ελίτ, ο πρόεδρος του WEF Kλάους Σβαμπ έχει δηλώσει λάτρης του κινεζικού μοντέλου διακυβέρνησης, που σημαίνει πως αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν σε όλο τον πλανήτη οι πολιτικοί «μαθητές» του.