Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11

"ΤΟ 40,5% του Ιουνίου έγινε κιόλας κουρέλι..."

“Έχει χαθεί η μπάλα”, κατά τη γνωστή έκφραση, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην κυβέρνηση γενικώς και στο Μέγαρο Μαξίμου ειδικώς... Οι γνωρίζ...
“Έχει χαθεί η μπάλα”, κατά τη γνωστή έκφραση, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην κυβέρνηση γενικώς και στο Μέγαρο Μαξίμου ειδικώς...

Οι γνωρίζοντες μεταδίδουν μια εικόνα επιταχυνόμενης διάλυσης που όμοιά της -ούτε καν ανάλογή της- δεν έχει παρουσιαστεί από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα. Ακόμη και για τα πιο στοιχειώδη, παρατηρείται πλήρης αποσυντονισμός και ασυνεννοησία. Το επιτελικό κράτος βρίσκεται κυριολεκτικά στα ...χειρότερά του.

Οι εσωτερικοί καβγάδες μάλιστα έχουν να κάνουν περισσότερο με το ποιοι θα κληθούν να παίξουν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου για να παραμείνει έξω από το κάδρο των ευθυνών ο Κ. Μητσοτάκης προσωπικά.

Οι οργισμένες αποδοκιμασίες ωστόσο κατά τη χθεσινή δεύτερη επίσκεψη του στην Λάρισα, που αντιμετωπίστηκαν με αστυνομική βία, μαρτυρούν ότι η περίοδος ανοχής για τον πρωθυπουργό έκλεισε οριστικά και πρόωρα. Πριν ακόμη συμπληρωθούν οι πρώτες 100 ημέρες από τον εκλογικό θρίαμβο του 40,5% “που καταφέραμε, τόσο γρήγορα, να τον μετατρέψουμε σε κουρέλι” όπως σχολίαζε σκωπτικά κυβερνητικός βουλευτής...

Κι ενώ όπως συμβαίνει, διαχρονικά, στα “δύσκολα” και στα “άσχημα” φταίνε μόνο οι ...υπουργοί, ακόμη και ο ανασχηματισμός έχει μετατραπεί σε κάτι χειρότερο από καυτή πατάτα για τον κ. Μητσοτάκη. Σε νάρκη κανονική.

Πέραν του ότι διυλίζεται ο κώνωπας -κι ενώ η χώρα καταστρέφεται πότε από τις πυρκαγιές και πότε από τις πλημμύρες- για το εάν οι αλλαγές πρέπει να γίνουν “υπό πίεση” ή “αργότερα”, όπως τα έχει καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης κινδυνεύει να μην βρίσκει ...υπουργούς.

Ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν είναι καθόλου. Όπως εξηγούσε βετεράνος του χώρου, ύστερα και από το περίφημο rotation που εφάρμοσε μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός “έκαψε” ουσιαστικά όλο το διαθέσιμο προσωπικό του οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποδεχθεί πλέον κάτω του μέσου όρου.

Πού θα βρει επομένως εφεδρείες; Το “εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ” ...εξαντλήθηκε και δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς. Τα έμπειρα στελέχη της ΝΔ, που επί μια τετραετία είχε αποκλείσει, δεν είναι και πολύ πρόθυμα τώρα να πληρώσουν -και χωρίς καμία περίοδο χάριτος- για τις αμαρτίες των άλλων. Σε εντελώς νέα πρόσωπα; Στου κασίδη το κεφάλι, πάλι, δηλαδή...

Και μια μικρή “λεπτομέρεια” που δείχνει το μπάχαλο και όχι μόνο. Βγήκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και κάλεσε τους πολίτες στις πληγείσες περιοχές να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο υδροδότησης, ούτε από άλλη πηγή για καμία χρήση, πάρα μόνο εμφιαλωμένο.

Είχε προηγηθεί όμως ανακοίνωση του δήμου Λάρισας που διαβεβαιώνει ότι “το πόσιμο νερό της Λάρισας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ελέγχεται καθημερινά από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΛ”.

Δεν είναι μόνο ότι κάποια από τις δύο πλευρές λέει fake news. Επιτρέπονται τέτοια παιχνίδια και ασυνεννοησία με τη δημόσια υγεία;
Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .