Σενάρια επί σεναρίων επικοινωνιακής διαχείρισης από την κυβέρνηση βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αλλά οι πολίτες είναι οργισμένοι και ήδη ξεκίνησαν τις πρώτες τους κινητοποιήσεις.

Έτσι στην Αθήνα, συγγενείς εγκλωβισμένων και αγνοούμενων Θεσσαλών διαδήλωναν, με σύνθημα «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».

Την ίδια στιγμή και αυτό δείχνει την πλήρη αδυναμία συντονισμού των κυβερνητικών επιτελών είναι ότι εν μέσω πλήρους καταστροφής της Θεσσαλίας γίνονταν κανονικά πλειστηριασμοί σπιτιών στις πληγείσες περιοχές.Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτριος Λυρίτσης, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τις ημέρες της μεγάλης καταστροφής, διενεργήθηκαν 42 πλειστηριασμοί ακινήτων στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε, το θέμα ανέδειξε και η υποψήφια την την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγραψε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Ανίκανη, ανάλγητη, επικίνδυνη».

Το “κερασάκι στην τούρτα” είναι η…. έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αφορά, όπως ανακοινώθηκε στη χρηματοδότηση Δήμων, Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφερειών για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, Αρμόδιου για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου, και σε συνέχεια σχετικής προεργασίας από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και την αρμόδια Υπό-Επιτροπή της, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, η τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή πρότασης στο ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», συνολικού προϋπολογισμού 44,71 εκατ. ευρώ (ΑΔΑ: ΡΜ4Ι46ΜΤΛ6-8ΣΥ).

Οι πολίτες όμως είναι σε κατάσταση απελπισίας καθώς μέσα από δελτίο ειδήσεων αποκαλύφθηκε ότι την δεύτερη δόση των αποζημιώσεων από τον Ιανό την πήραν μόλις πριν λίγες ημέρες!

Και πλέον όλοι καταλαβαίνουν το ζοφερό μέλλον που προμηνύεται για την Θεσσαλία και με ότι αυτό συνεπάγεται για ολόκληρη την Ελλάδα.

Η δε κυβερνητική απάντηση γι αυτά είναι οι διαρροές περί ανασχηματισμού καθώς οι τεράστιες πυρκαγιές του καλοκαιριού έχουν δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας το οποίο προκαλεί οργή όχι μόνο στην κοινωνία και στο γαλάζιο οικοσύστημα, αλλά και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιστορικά ποτέ δεν έχει στη χώρα μας, ίσως και παγκοσμίως, ανασχηματισμός δυόμιση μήνες μετά από εκλογές και σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για ομολογία πλήρους αποτυχίας. Τόσο της κυβέρνησης στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας της, όσο, πρωτίστως, του ιδίου του πρωθυπουργού που τη συγκρότησε!