Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29

Μία πρώτη αποτίμηση της δημοσκόπησης της ALCO: Οι πολίτες εγκαταλείπουν το παλιό της Δυναστείας, τον αδιάφορο για τον ελληνικό λαό Κ. Μητσοτάκη & ετοιμάζονται να «ακούσουν» τον Νέο, τον Άφθαρτο, τον Σ.Κασσελάκη

Θα χρειαστεί τον απαραίτητο χρόνο για να διαμορφώσει και να περάσει το δικό του πολιτικό μήνυμα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Μία πρώτη αποτίμηση της δημοσκόπησης της ALCO: Οι πολίτες εγκαταλείπουν τον Κ.Μητσοτάκη & ετοιμάζονται να «ακούσουν» τον Σ.Κασσελάκη
Η επίδραση που είχαν οι απανωτές καταστροφές που υπέστη η χώρα τους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισαν να αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις όπου παρουσιάζεται σαφή πτώση των ποσοστών της ΝΔ.

Ακόμα όμως οι πολίτες δεν έχουν καταλήξει σε κάποια εναλλακτική λύση για να την στηρίξουν τουλάχιστον δημοσκοπικά και αυτό είναι λογικό διότι βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες μετά τις πρόσφατες διπλές εκλογές.

Περίπου κατά 9 μονάδες έπεσε η Νέα Δημοκρατία τρεις μόλις μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, διατηρώντας ωστόσο ένα μεγάλο προβάδισμα επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%. Να θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές η «γαλάζια» παράταξη είχε συγκεντρώσει 40,56%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 17,83%.

Το μήνυμα όμως της δημοσκόπησης είναι σαφές: Οι Έλληνες ξεκίνησαν να αναζητούν μία άλλη επιλογή, ή τουλάχιστον είναι διαθέσιμοι να το κάνουν.

Αυτή την στιγμή θέλουν να δουν που μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ η νέα ηγεσία του Σ.Κασσελάκη με την στήριξη βεβαίως του Α.Τσίπρα.

Περιμένουν να ακούσουν τις θέσεις του, το πολιτικό του πρόγραμμα και κυρίως ποιο είναι το όραμά του για την χώρα.

Διότι όλες αυτές οι καταστροφές με αποκορύφωμα αυτήν της Θεσσαλίας που την οδήγησαν 40 χρόνια πίσω,  προκαλούν απελπισία και η απελπισία για να «γιατρευτεί» χρειάζεται όραμα.

Άλλωστε όλα όσα συνέβησαν αυτούς τους μήνες έδειξαν πως η απλή διαχείριση της καθημερινότητας δεν αρκεί.

Γιατί όποιος διαχειρίζεται απλώς την καθημερινότητα δεν βλέπει μακριά στο μέλλον

">και όπως στην περίπτωση του Μάκη Βορίδη, δεν δημιουργεί «υποδομές αντιμετώπισης καταστροφών που γίνονται κάθε 400 χρόνια»
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .