Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12

Βούλιαξε η πυραυλάκατος «Τουρνάς» ανοιχτά της Κρήτης και το έκρυψαν λέγοντας ξανά ψέματα! (φώτο)

Υποστήριξαν ότι η άσκηση ακυρώθηκε λόγω μη συμμετοχής των ελικοπτέρων

Βούλιαξε η πυραυλάκατος «Τουρνάς» ανοιχτά της Κρήτης και το έκρυψαν λέγοντας ξανά ψέματα! (φώτο)
Ψευδόμενη για ακόμη μια φορά «πιάστηκε» τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς έλαβε χώρα ένα ακόμη γεγονός τις τελευταίες ημέρες. 

Μετά το φιάσκο στη Νέο Αγχίαλο, όπου τα μαχητικά κινδύνεψαν από την πυρκαγιά, και μετά την αποκάλυψη πως τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν στο Στεφανοβίκειο λόγω της πλημμύρας, αποκαλύπτεται ότι και η πυραυλάκατος «Τουρνάς», η οποία θα χρησιμοποιούταν ως κινούμενος στόχος σε άσκηση ανοιχτά της Κρήτης βυθίστηκε. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» η άσκηση με πραγματικά πυρά του Στρατού ανοιχτά της Κρήτης ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς η πυραυλάκατος «Τουρνάς» (την οποία είχαμε πάρει μεταχειρισμένη το 2000 και αποσύρθηκε το 2011), που θα λειτουργούσε ως πλωτός στόχος, πήρε νερά και βυθίστηκε στη διαδρομή. Το ρυμουλκό έλυσε κάβους για να μη βυθιστεί κι αυτό!

Για να καλυφθεί το φιάσκο και να αποτραπεί η δυσφήμιση του Στρατού για το γεγονός πως δεν μπορεί να οργανωθεί με ασφάλεια και ακρίβεια ούτε μία στρατιωτική άσκηση, για ακόμα μια φορά η ηγεσία του Στρατού επιστράτευσε δικαιολογίες και ψέματα, λέγοντας πως η άσκηση δεν θα γίνει επειδή τα ελικόπτερα που θα συμμετείχαν στην άσκηση πήγαν στον Βόλο.

Η νέα αποκάλυψη εκθέτει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προσωπικά τον κ. Φλώρο, ενώ την ίδια ώρα θέτει αμείλικτα ερωτήματα ως προς το αξιόμαχο του στρατεύματος.

Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, το Γενικό Επιτελείο πρέπει να απαντήσει γιατί απέκρυψε την είδηση της βύθισης της πυραυλακάτου και, δεύτερον, γιατί επικαλέστηκε ψεύδη για να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη. Στο δεύτερο σκέλος, όμως, είναι σημαντικότερο να απαντηθεί το ερώτημα πώς είναι δυνατόν ο Στρατός να μην μπορεί να οργανώσει μια άσκηση, και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .