Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20

Το σώμα μας προειδοποιεί για την υγεία μας.


Το σώμα μας  προειδοποιεί για την υγεία μας. Και στέλνει σήματα  που τα ακούμε συνήθως όταν πια είναι αργά.

Ωστόσο, τώρα οι γιατροί σε συνεργασία με διαιτολόγους αποκρυπτογραφούν τα μηνύματα του οργανισμού που "δεν είναι ευχαριστημένος" και δίνουν τις συμβουλές τους, που είναι απλές αλλά πολύτιμες. Κοιτάξτε λοιπόν αν έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα:ΜΑΛΛΙΑ: Ξερά και θαμπά: Μπορεί να φταίει δίαιτα χαμη­λή σε λιπαρά, έλλειψη πρωτεϊνών, βιταμίνης Β6 και σιδήρου. Διορθώνεται τρώγοντας λι­παρά ψάρια, καρύδια, 70  γραμμάρια λίπους την ημέρα κοτόπουλο και λαχανικά.

Μαλλιά που πέφτουν ή έχουν πιτυρίδα: Διορθώνεται με αυξημένη κατανάλωση σπανακιού, φακής, κρέατος, ενώ χρήσιμα είναι τα ακτινίδια και οι φράουλες.

ΜΑΤΙΑ: Αν σας ενοχλεί το φως ή δεν βλέπετε καλά όταν σκοτεινιάζει, αυτό ση­μαίνει ότι σας λείπει βιταμί­νη Α. Η λύση είναι απλή: Ένα  καρότο την ημέρα.  Αν τα μάτια σας είναι κόκκινα και νιώθετε ότι βλέπετε θαμπά, σας λείπει βιταμίνη Β2. Πίνετε πολύ  γάλα και τρώτε ζυ­μαρικά και ψωμί ολικής αλέ­σεως.

ΝΥΧΙΑ: Οταν σπάνε και ξεφλουδίζουν ή  μακραίνουν πολύ αργά, σημαίνει ότι σας λείπουν βιταμίνες Β, Ε και C. Τρώτε ψωμί ολικής  αλέσεως, άπαχο κόκκινο κρέας, φακές και σκούρα πράσινα λαχανικά και φρούτα. Απο­φεύγετε την καφεϊνη.

ΔΕΡΜΑ: Είναι αυτό που  δείχνει πρώτο ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό. Αν είναι υπερβολικά ξηρό σας λείπουν πρωτεϊνες, αν ευερέθιστο και σκληρό σας λείπουν βιταμίνες Α και Β. Αν κάνετε εύκολα μελανιές σας λείπει  βιταμίνη C. Τρώτε κοτόπουλο, ψωμί, λαχανικά, φρούτα κυρίως  πορτοκάλια και καρύδια.

ΚΟΥΡΑΣΗ:  Αν  αισθάνεστε ανεξήγητη  κούραση σας λείπει μαγνήσιο. Τρώτε πρά­σινα λαχανικά, καρύδια και  θαλασσινά.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ: Αν τα κέφια σας αλλάζουν συ­νεχώς ή έχετε συχνές ακε­φιές, σας λείπει βιταμίνη Β και σίδηρος. Εδώ χρειάζε­ται σωστή, καλή διατροφή, χωρίς δίαιτες και περιορισμούς, και ίσως  - με συντα­γή γιατρού- χάπια με πολυ­βιταμίνες.

Το σώμα ξέρει, ποτέ δεν κάνει λάθος και δίνει σήμα­τα που αν τα λάβει κανείς υπ όψη του, μπορεί να προ­λαβαίνει τα προβλήματα   υγείας πριν αυτά συμβούν!


Πηγή: koutouzis.gr

http://tsotilion.blogspot.com/2023/09/blog-post_58.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .