Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 4

Πέρασε όλα τα μέτρα κατά του λαού, αλλά ξέχασε τους... εφοπλιστές ο Τσίπρας

 Είναι ποτέ δυνατόν ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τάζοντας σκίσιμο των μνημονίων, να περιμένει ότι θα λάβει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας ο ίδιος υπογράψει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο;

Είναι ποτέ δυνατόν ένας πολιτικός  να θεωρεί ότι η μνήμη των Ελλήνων... ασθενεί και να πιστεύει ότι έχουμε ξεχάσει πως μας είχε υποσχεθεί ότι θα διαλύσει τη διαπλοκή, τη διαφθορά των νταβατζήδων, των μεγαλοεργολάβων και των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών - πολιτικών - τραπεζιτών;

Η μόνη πρεμούρα του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του, ήταν τελικά να ψηφίσουν και να επιβάλλουν μέσω δημοσιεύσεων στο ΦΕΚ, τα προαπαιτούμενα του τρίτου

μνημονίου που διαλύουν την ελληνική οικογένεια και να μην υλοποιήσουν ούτε ένα από αυτά που θίγουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των καναλαρχών.

 

Είναι γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε με απαίτηση των δανειστών και όχι της κυβέρνησης, που έδωσε... μάχη για να τρενάρει την εφαρμογή του μέτρου και το πήγε στην πενταετία 2015-2020, η αύξηση της φορολόγησης επί του τονάζ (χωρητικότητα) των πλοίων κατά 4%.

Ωστόσο, ακόμα και αυτό το μέτρο που σε σχέση με το σύνολο των φοροελαφρύνσεων και των απαλλαγών που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό, ο Αλέξης Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί, το πέρασαν από... σαράντα κύματα, αφού δεν έλαβαν ποτέ την απόφαση, αυτή που υπόσχονταν πριν έρθουν στην εξουσία, να σπάσουν το κατεστημένο και να αποδείξουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα έβαζε πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των πολιτών και σε δεύτερη μοίρα εκείνα των εφοπλιστών.

Έτσι, διαπιστώσαμε άπαντες τότε τη σπουδή με την οποία η κυβέρνηση, Τσίπρα έσπευσε... νύχτα να δρομολογήσει την άμεση εφαρμογή όλων εκείνων των μέτρων που πλήττουν τον λαό, αφού αυτά συμπεριέλαβε στα μέτρα άμεσης εφαρμογής για να εξασφαλίσει τη... δόση, αφήνοντας για το μέλλον και... βλέπουμε, όλες εκείνες τις δράσεις, έστω και στο μικρότερο δυνατό ποσοστό αύξησης, που έρχονταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδείχτηκε εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων που τα ίδια τα στελέχη της είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν, αυξάνοντας τον πήχη των προσδοκιών του ελληνικού λαού, που άλλα περίμενε κι άλλα ψήφισε στις 25 Γενάρη και τελικά, άλλα -πολύ χειρότερα- που πάλι ο εργαζόμενος λαός πλήρωσε.

Γιατί και πάλι το λογαριασμό του τρίτου μνημονίου  τον πλήρωσαν οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει στη χώρα), οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίες κοινωνικές ομάδες και όχι οι έχοντες, για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως θα τους τάραζε στη νομιμότητα.

Τελικώς, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, τάραξε και αυτή τον ελληνικό λαό στα μέτρα και άφησε στο διάστημα της παρουσίας της στην εξουσία, στο απυρόβλητο, τους εφοπλιστές, τους καναλάρχες, τους νταβατζήδες της διαπλοκής όλων των ειδών, τους τραπεζίτες που οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια το τραπεζικό σύστημα της χώρας στο κραχ, τους μεγαλοεργολάβους, τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς που τα ονόματά τους φιγουράρουν στις λίστες της Λαγκάρντ και όλους εκείνους που οδήγησαν αυτή τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση.

 

 Μετά από όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας δε ξέρω αν πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσε να φτάσει σε ποσοστά αυτοδυναμίας στις  εκλογές, αν το πίστευε τότε αποδεικνύεται ότι καμία απολύτως επαφή δεν είχε με τον ελληνικό λαό και τη σκληρή, για εκείνον, πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που τη διαπίστωσε από πρώτο χέρι με το αποτέλεσμα των εκλογών αποκλειστικά και μόνο, από της δικής του ανεπάρκειας

Οι Έλληνες ήθελαν εκείνον τον πρωθυπουργό που πάνω απ' όλα και απ' όλους θα βάλει την προάσπιση των συμφερόντων του λαού και όχι των δανειστών, ούτε των εφοπλιστών και των καναλαρχών.

 

Για να σωθούν οι τράπεζες και να πληρώνονται οι δανειστές, και ο λαός να υποφέρει για να τα βγάζει πέρα!

Πήρε το μάθημά του, γιατί ψέματα μπορείς να πεις μία φορά όχι να λες πάντα ψέματα,  γι αυτό ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .