Κυριακή, Σεπτεμβρίου 3

Η ΥΠΟΤΑΓΉ ΣΤΟ ΦΟΒΟ..


Gerasimos Saltos

Σε κάθε τυραννική εξουσία όταν η κραυγή σου πνίγεται μες τη σιωπή και η οργή σου καταπίνεται απ' το φόβο, σε πολύ λίγο, η "υποταγή" στον τύραννο θα είναι γεγονός.
Ένα γεγονός όμως, που αναπόφευκτα, θα σε οδηγήσει σε μια οικειοθελή σκλαβιά, καθιστώντας σε, ένα άβουλο κι αδύναμο υποχείριο των διαστροφικών επιθυμιών της τυραννίας.
Το τραγικό με τη "συμμόρφωση" είναι ότι σχεδόν πάντα, αισθάνεσαι χαρούμενος και περήφανος, σαν να επιτελείς ένα ύψιστο καθήκον ή ένα θεάρεστο έργο.
Στο μυαλό κάθε τυράννου μια μόνο σκέψη κυριαρχεί: Να υποτάξει ψυχές και να ελέγξει το μυαλό των πάντων ενώ στη ψυχή κάθε υποταγμένου το κυρίαρχο συναίσθημα είναι ο "ΦΌΒΟΣ".
Κι αυτός ο φόβος είναι που τελικά τον πείθει, ότι δεν έχει ευθύνη για ό,τι εγκλήματα διαπράττει -με την ανοχή του- τόσο κατά του εαυτού του όσο και κατά των άλλων.
Όταν μάθεις να σιωπάς στο άδικο συνηγορείς στην αδικία, όταν μένεις απαθής μπροστά στη βαρβαρότητα αποδέχεσαι τα πρωτόγονα ένστικτα κάθε ανθρωποειδούς κτήνους της εξουσίας όπως κι όταν ανέχεται την ανηθικότητα, καθίστασαι νομοτελειακά, ανήθικος.
Και εκ φυσικής συνεπείας, οι πράξεις ενός υποταγμένου σκλάβου είναι άδικες, διαστροφικές αλλά και άκρως εξευτελιστικές.
Σκέψου μόνο, χωρίς να το έχεις φανταστεί, μην βρίσκεσαι ήδη κι εσύ σε μια αόρατη φυλακή που τα ερπετοειδή της εξουσίας σου την πασάρουν ως Δημοκρατία.
Gerasimos Saltos
Καλησπέρα σας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .