Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για δύο νεκρούς κτηνοτρόφους από την κακοκαιρία, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν πήγαν να ταΐσουν τα ζώα τους.

Όπως ανέφερε εκτός από τον 51χρονο κτηνοτρόφο πατέρα δύο παιδιών νεκρός είναι και ένας

δεύτερος κτηνοτρόφος 34 ετών.

Ειδικότερα, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε για τα θύματα: «Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας αγνοούμενος ήταν που τον βρήκαμε δόξα τω θεώ και υπάρχουν δύο ανθρώπινες απώλειες.

Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Πήγαν να ταΐσουν τα πρόβατα. Να τρελαίνεσαι. Ενώ υπήρχαν εκκλήσεις από εμένα να μην μετακινείται κανένας. Δυστυχώς αυτό είναι το λυπηρό.

Όλα τα άλλα φτιάχνονται. Η βροχή που έπεσε στο Βόλο είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ο κατακλυσμός του Νώε.»

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνουν το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία Πήλιο.

Όπως μεταφέρει ο Ανέστης Αλτίνης, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, μιλώντας στην «Καθημερινή», είπε πως στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας του ρέματος που υπερχείλισε. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και επικίνδυνη αν κάποιος δεν γνωρίζει την περιοχή, γι’ αυτό, οι πολίτες, καλό είναι να αποφεύγουν τις μετακινήσεις» καταλήγει ο ίδιος.

Η  Άννα Σαράφη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί:

«Ο δρόμος έχει κοπεί σε μερικά σημεία, αλλά είναι τόσο μεγάλο το φυσικό φαινόμενο που δεν είναι ασφαλές να φύγει κάποιος από το σπίτι του αυτή τη στιγμή. Στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου που βρισκόμαστε εμείς, έχει ξενοδοχεία με αρκετούς τουρίστες, κάποιοι από τους οποίους είχαν κανονίσει να φύγουν και το ανέβαλλα λόγω της κατάστασης», αναφέρει.

Βίντεο που ανέβασε χρήστης του Twitter δείχνει τη στιγμή της κατάρρευσης μίας γέφυρας του Πηλίου:

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/volos-dyo-oi-nekroi-apo-tin-kakokairia-leei-o-axilleas-mpeos/