Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14

ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Πνίγηκαν από το νερό και τους ζητάνε να πληρώσουν για να τους αποζημιώσουν


Ακόμα και αυτές τις στιγμές που εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και εγκαταλελειμμένοι μέσα στα λασπόνερα, χωρίς να γνωρίζουν πότε και εάν θα εντοπιστούν, ο κυνισμός της κυβέρνησης και των στελεχών της στην Τοπική Διοίκηση είναι κυριολεκτικά κτηνώδης.

Έτσι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν πληρώσει ήδη στον ΕΛΓΑ τα τσουχτερά ασφάλιστρα τους και ενώ έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή, καλούνται να πληρώσουν προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης από τις πλημμύρες. Τα ποσά αυτά, τα παρακρατά απευθείας ο ΕΛΓΑ από την επιδότηση, για περιπτώσεις ζημιών.

Ενδεικτικές είναι οι καταγγελίες που έγιναν από την περιοχή της Καρδίτσας:
  • Κτηνοτρόφοι με 200 πρόβατα νεκρά (από την περιοχή Γεφύρια Καρδίτσας) τους ζητήθηκε να πληρώσουν προκαταβολικά 400 ευρώ, για να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης από τις πλημμύρες.
  • Αγρότες με 100 στρέμματα καλλιέργειας, τους ζητήθηκε να πληρώσουν προκαταβολικά (πάλι) 220 ευρώ.
  • Άλλοι αγρότες, να καταβάλλουν δύο ευρώ ανά στρέμμα, για να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το αίσχος! Να γίνουν ατελώς δεκτές οι αιτήσεις και να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή το σύνολο των πληγέντων αγροτών - κτηνοτρόφων.

Πηγή: 902.grΗ Σφήκα: Επιλογές

 https://sioualtec.blogspot.com/2023/09/blog-post_57.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .