Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17

Αλλάζουν οι κανόνες στην αγορά ακινήτων

Το AirBnb θα φορολογείται όπως τα ξενοδοχεία - Καταργούνται οι συναλλαγές με μετρητά στο Real Estate

«Φρένο» στη φοροδιαφυγή αναφορικά με τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και στην ανεξέλεγκτη βραχυχρόνια μίσθωση που έχει προκαλέσει άνοδο στις τιμές των ενοικίων επιχειρεί να βάλει οι κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Οι αλλαγές λοιπόν που έρχονται και στα δύο αυτά πεδία είναι σημαντικές και θα διαμορφώσουν έναν διαφορετικό χάρτη στο τοπίο των ακινήτων στην Ελλάδα.

Aγοραπωλησίες ακινήτων χωρίς μετρητά

Στις αγοραπωλησίες ακινήτων καταργούνται τα μετρητά, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ώστε να σταματήσουν οι συναλλαγές με «μαύρο» χρήμα.

Αναλυτικά, τρεις επιλογές θα είναι διαθέσιμες για την αγορά ακινήτου:

  • Να έχει κάποιος χρήματα στην τράπεζα
  •  Να πάρει δάνειο
  • Να εμφανίσει χρήματα εκτός τραπεζικού συστήματος τα οποία είναι φορολογημένα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Στην τρίτη περίπτωση, αν πρόκειται για φορολογημένο χρήμα ο αγοραστής θα πρέπει να παρουσιάσει όλα τα δικαιολογητικά, ενώ αν είναι «μαύρο», οι τράπεζες θα «μπλοκάρουν» την αγοραπωλησία λόγω πόθεν έσχες.

Το AirBnb θα φορολογείται όπως τα ξενοδοχεία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ ανέφερε πως λέει «ναι» στη βραχυχρόνια μίσθωση, αλλά τόνισε πως λέει «όχι» στην ασυδοσία μιας δραστηριότητας που εκτόξευσε τα ενοίκια και στρέβλωσε τον ανταγωνισμό.

«Θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση (AIRBNB), αλλά όχι ασύδωτη. Είναι μια δραστηριότητα που εκτόξευσε τα ενοίκια, στρέβλωσε τον ανταγωνισμό. Από τον Ιανουάριο τα εισοδήματα από τέτοιες μισθώσεις, σε τρία ή και περισσότερα ακίνητα, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια», ανέφερε συγκεκριμένα από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Εφεξής όσοι εκμισθώνουν με βραχυχρόνια μίσθωση από τρία ακίνητα και πάνω θα πληρώνουν ΦΠΑ αλλά και όλα τα τέλη που καταβάλουν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 https://www.zougla.gr/money/allazoun-oi-kanones-stin-agora-akiniton/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .